Farmaceuti iz Danske u Zagrebu otvorili 40 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2014. u 10:59
Press foto

Taj je razvoj sastavni dio tvrtkinog daljnjeg ulaganja u Hrvatskoj te predstavlja posljednju fazu aktualnih globalnih planova proširenja tvrtke Xellia.

Xellia Pharmaceuticals (‘Xellia’), farmaceutska tvrtka specijalizirana za opskrbu važnih antiinfektivnih lijekova protiv teških, a često i po život opasnih infekcija, objavila je danas da je uložila 2 milijuna USD (oko 11,5 milijuna kuna) u značajno proširenje svoga Centra izvrsnosti za istraživanje i razvoj proizvoda i inovacija u Zagrebu, Slavonska avenija 24/6. Taj je razvoj sastavni dio tvrtkinog daljnjeg ulaganja u Hrvatskoj te predstavlja posljednju fazu aktualnih globalnih planova proširenja tvrtke Xellia.

Ova investicija omogućuje proširenje postojećeg namjenski izgrađenog objekta za istraživanje i razvoj u Zagrebu na površinu od preko 1.250 m2, uključujući dodatne najmodernije laboratorije površine 650 m2, kažu u priopćenju. Izgradnja novih laboratorijskih prostora dobro napreduje, a očekuje se da će radovi biti dovršeni u lipnju 2014. godine. Steen Riisgaard, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Xellia, obići će objekt u Zagrebu s ostalim članovima Nadzornog odbora i Uprave 15. i 16. svibnja.

Tim će se proširenjem dobiti najmoderniji objekti za kreativni istraživački tim koji je nedavno ojačan s dodatnih 18 radnih mjesta na području farmaceutskih i analitičkih znanosti, kliničkog razvoja, upravljanja projektima, kvalitete u istraživanju i razvoju te intelektualnog vlasništva, čime je broj zaposlenih na ovoj lokaciji značajno povećan.

Komentirajući proširenje objekta, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Xellia istaknuo je: “Zagrebački Centar izvrsnosti na području razvoja proizvoda igra iznimno važnu ulogu u strategiji rasta istraživanja i razvoja tvrtke Xellia, a koja se temelji na kulturi inovativnosti i dobrim partnerskim odnosima. Zahvaljujući impresivnim vještinama stručnih i specijaliziranih hrvatskih znanstvenika na ovom iznimno zahtjevnom području, Zagreb je bio prirodan odabir za uspostavu i sadašnje proširenje ovog ključnog objekta.”

Centar izvrsnosti za istraživanje i razvoj usmjeren je na razvoj antiinfektivnih lijekova i inovativnih farmaceutskih tehnologija za borbu protiv teških bakterijskih i gljivičnih infekcija, uključujući bakterijske sojeve otporne na većinu antibiotika. Zbog potrebe za kontrolom sve većih troškova zdravstva u razvijenim zemljama i nemogućnosti bolesnika u zemljama u razvoju da plate spasonosne lijekove, antiinfektivni injekcijski lijekovi tvrtke Xellia sve su važniji za globalno zdravlje.

Carl-Åke Carlsson, predsjednik Uprave tvrtke Xellia, izjavio je: “Proširenje našeg Centra izvrsnosti za istraživanje i razvoj je naš prioritet. Radi se o sastavnom dijelu našega plana povećanja i proširenja palete proizvoda koje nudimo globalnim kupcima, a među kojima je preko 500 farmaceutskih tvrtki iz čitavoga svijeta. Opskrbom gotovih injekcijskih lijekova umjesto samo djelatnih tvari, naši kupci imaju pristup jednostavnijem i usmjerenijem lancu opskrbe.”

Dr. Aleksandar Danilovski, potpredsjednik Uprave zadužen za globalno istraživanje i razvoj tvrtke Xellia te ujedno i generalni direktor Xellijine povezane tvrtke u Zagrebu, istaknuo je: “Ova nova investicija samo povtrđuje da smo od 2011. godine u Hrvatskoj uložili preko 5 milijuna USD (oko 30 milijuna kuna). Usto smo tijekom tog razdoblja zaposlili 40 nadarenih kolega usmjerenih na izvrsnost i inovativnost, te primjenu modernih farmaceutskih tehnologija u razvoju zahtjevnih i raznovrsnih injekcijskih lijekova za globalno tržište farmaceutskih proizvoda.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bravo! Svaka čast i puno poslovnih uspjeha želimo!

New Report

Close