EIB dao 7 milijardi eura kredita u privatni i javni sektor

Autor: Poslovni dnevnik , 20. listopad 2021. u 22:00
Teresa Czerwinska, potpredsjednica EIB-a na sastanku u Vladi/SLAVKO MIDŽOR/PIXSELL

Plenković je EIB-u zahvalio i na donaciji za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačko županiji.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u srijedu u Banskim dvorima izaslanstvo Europske investicijske banke (EIB) na čelu s potpredsjednicom Teresom Czerwinskom, priopćeno je iz Vlade.

Premijer je zahvalio EIB-u na kontinuiranoj financijskoj podršci brojnim projektima u Hrvatskoj te izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom izvrsnom suradnjom.

Ukupni iznos kredita u javnom i privatnom sektoru u 20 godina premašuje 7 milijardi eura, što pokazuje izuzetni značaj EIB-a za Hrvatsku, ocjenjuje Vlada. Plenković je EIB-u zahvalio i na donaciji za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačko županiji, koja je iskorištena za financiranje kontejnera za privremeni smještaj.

Razgovaralo se i o ekonomskim posljedicama pandemije Covida-19. Predsjednik Vlade predstavio je aktivnosti i mjere Vlade u borbi s pandemijom, a podsjetivši na značajna europska sredstva koja će Hrvatskoj biti dostupna, Plenković je naveo i prioritete Vlade u provedbi reformi i investicija iz Plana oporavka.

Potpredsjednica EIB-a Czerwinska naglasila je potporu Hrvatskoj u korištenju mogućnosti EU fondova, kao i daljnju suradnju s EIB-om, koji će, dodaje, pružati podršku Vladi, osobito u jačanju konkurentnosti i otpornosti gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva te kreiranju radnih mjesta i pokretanju investicija.

Komentirajte prvi

New Report

Close