Dvojica umirovljenika prevarena pri trgovanju kriptovalutama, ostali bez skoro pola milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2022. u 12:13
Foto: Pixabay

Iz PU primorsko-goranske ponovno pozivaju građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara

U riječkoj Prvoj policijskoj postaji u tijeku je krim istraživanje vezano uz računalnu prijevaru na štetu 70-godišnjaka koji je prevaren prilikom trgovine kriptovalutama, piše Novi list.

Naime, 70-godišnjaka je tijekom studenog prošle godine putem mobitela kontaktirala njemu nepoznata osoba i predložila mu trgovinu kripto valutama na što je pristao. Oštećeni je potpisao ugovor u kojem je navedeno da u bilo kojem trenutku može prekinuti trgovanje i povući svoj depozit dok dobitak ostaje nepoznatoj osobi.

Nakon nekoliko mjeseci, kada ga je nepoznata osoba zatražila da uplati još dodatni iznos novca, oštećeni je zatražio isplatu svojeg depozita nakon čega mu se navedena osoba nije javljala.

Isto tako, opatijska policija je zaprimila kaznenu prijavu 83-godišnjaka zbog sumnje u prijevaru. Nepoznati počinitelj je od prosinca prošle godine do svibnja ove godine doveo oštećenog u zabludu pozivajući ga i šaljući mu kontinuirano više poruka putem mrežne aplikacije uvjeravajući ga da sudjeluje u financijskom ulaganju trgovanjem kriptovalutama i time ga naveo da na štetu svoje imovine u više navrata uplati novac na njegov račun.

Komentirajte prvi

New Report

Close