Država u najam daje 24 poslovna prostora i dvije garaže, a neke su na atraktivnim lokacijama u središtu Zagreba

Autor: Poslovni.hr , 22. prosinac 2019. u 11:41
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Za garažna mjesta oglašena natječajem, uz pravne osobe i fizičke osoba koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost, natjecati se mogu i sve fizičke osobe.

U subotu 21. prosinca 2019. raspisan je natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države, uz 24 poslovna prostora u ponudi su i dva garažna mjesta u Zagrebu.

Državne nekretnine d.o.o. raspisale su osmi natječaj za zakup poslovnih prostora, kojim zaključuju ovu natječajnu godinu. Specifičnost posljednjeg ovogodišnjeg natječaj je da su ponuđena i dva garažna mjesta u zagrebačkim gradskim četvrtima Trešnjevka Jug i Stenjevec, za koje ponude mogu podnijeti i fizičke osobe i zakupiti garažu na 10 godina.

Natječajem je ukupno oglašeno 26 poslovnih prostora u Zagrebu, Splitu, Karlovcu, Puli, Varaždinu i Sisku, a lokacijom su u Zagrebu najatraktivniji prostori u turističkoj zoni, u Radićevoj i Tkalčićevoj ulici.

Za garažna mjesta oglašena natječajem, uz pravne osobe i fizičke osoba koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost, natjecati se mogu i sve fizičke osobe. Garaže i garažna mjesta pripadaju kategoriji poslovnih prostora sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora.

Poslovni prostori u zakup se daju u viđenom stanju, a ugovor o zakupu sklapa se s najboljim ponuditeljem na vrijeme od 10 godina. Ponude se dostavljaju na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb do podneva 29. siječnja 2020., dok će se sat vremena kasnije održati javno otvaranje ponuda u Ministarstvu državne imovine u Zagrebu, Ulica Ivana Dežmana 10.

Državne nekretnine d.o.o. su u posljednje dvije godine kao posredni poticaj poduzetništvu u lokalnim sredinama u Hrvatskoj tržištu ponudile 250 poslovnih prostora za obavljanje različitih djelatnosti, a u te dvije godine je zakupljeno 160 poslovnih prostora.

Komentirajte prvi

New Report

Close