Država na leasing uzima 1742 auta vrijedna 265 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2013. u 08:43
Photo: Sanjin Strukic/24sata

U nabavu ulazi 1328 osobnih vozila čija je procijenjena vrijednost 155,7 milijuna kuna.

Državni ured za središnju javnu nabavu objavio je u srijedu oglas za nabavu 1742 vozila ukupne procijenjene vrijednosti 265,5 milijuna kuna, piše Jutarnji list. Prema tehničkoj specifikaciji nabavljaju se tri grupe vozila – osobna, terenska i gospodarska, a nabavljat će se putem operativnog leasinga na razdoblje od 36, 48 i 60 mjeseci.

U nabavu ulazi 1328 osobnih vozila čija je procijenjena vrijednost 155,7 milijuna kuna, 142 terenska vozila procijenjene vrijednosti 49, 6 milijuna kuna dok je gospodarskih vozila 272 i njihova procjenjena vrijednost je 60 milijuna kuna. Pretpostavlja se da je 690 vozila namijenjeno za policijske patrole, te da će pravosudna policija dobiti 64 vozila različite izvedbe za prijevoz zatvorenika, a kupit će se i 15 vozila za prijevoz pasa. Sudeći prema tehničkim specifikacijama, deržavni ured za osiguranje visokih dužnosnika nabavlja i 13 terenskih interventnih vozila.

Među osobnim vozilima najveći broj ih je srednje niže klase koja su, među ostalim, namjenjena i za razna ministarstva kojima su istekli ugovori o najmu automobila te su ih morali vratiti. Jutarnji piše kako u ovom slučaju nije riječ o gomilanju novih automobila nego o zamjeni dosadašnjih unajmljenih automobila novima. 

Izvorni članak pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Lako budu uzeli kad su za nekoliko rata uštedjeli na isplati poticaja za poljoprvredu,svima 3% smanjenje a na poticaju 10%,i dođete do te cifre,bude slinić presretan jer je povoljno obnovljen vozni park,samo nije mi jasno ako su ovi službeni kupljeni prije 3 godine ,kako je moguće da su već toliko amortizirani i po kojoj cijeni idu nazad u leasing kuće ,tko bude platio pdv na ostatak vrijednosti

Ako su automobili na leasing, onda je samo vazno kolika je leasing rata, a ne koliko automobil kosta, ako ga kupujete. To bi poslovne novine trebale znati. Ne mijesajte permanentno kruske i jabuke.

New Report

Close