Doznali smo zašto su asistenti u nastavi dobili ugovore s manjom satnicom nego im je obećano

Autor: Zvonimir Varga , 08. rujan 2023. u 13:18
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Dobra je vijest što će asistenti ipak dobiti povećanje satnice od 15 posto.

Slijedom upita nekih naših čitatelja koji rade kao pomoćnici u nastavi, provjerili smo u Gradu Zagrebu zašto su potpisali ugovore s manjom satnicom nego im je obećano.

Naime, prije nekoliko dana, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec najavila je i dizanje satnice za pomoćnike u nastavi s 4,64 na 5,30 eura, što je povećanje od 15 posto.

No, više asistenata u nastavi bilo je neugodno iznenađeno kada su ovih dana potpisali ugovore u kojima piše da je satnica i dalje 4,64 eura neto.

Gradu Zagrebu poslali, smo upit, a na odgovor nismo dugo čekali:

– Satnica pomoćnika u nastavi propisana je Programima javnih potreba u osnovnoškolskom, odnosno, srednjoškolskom obrazovanju koje donosi Gradska skupština Grada Zagreba. Gradska skupština na jučerašnjoj je sjednici (7. rujna) usvojila Izmjene i dopune spomenutih Programa i povećala satnicu s 4,64€ na 5,30€ neto po satu. Po stupanju na snagu spomenute izmjene, škole će s pomoćnicima u nastavi sklopiti anekse ugovora kojima će se satnica povećati kako je navedeno, poručuju iz Grada Zagreba.

Dobra je vijest što će asistenti ipak dobiti povećanje satnice od 15 posto, ali loša je što takvo povećanje obzirom na prirodu, količinu i težinu njihovog posla – nije dovoljno.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close