Županije dosad više od 100 novih slučajeva: U Zagrebu čak 35, u Dalmaciji preko 30

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. srpanj 2020. u 11:40
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U Hrvatskoj je jučer evidentiran 91 novi slučaj zaraze koronavirusom. To je jedan od dana s najvećim dnevnim brojem. Preminula je jedna osoba. Trenutno je zabilježeno aktivnih 978 slučajeva.

 U Gradu Zagrebu ima 35 novih slučajeva, 22 su kontakti već oboljelih, a za 13 se još ne zna izvor zaraze.

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 20 je novoboljelih od koronavirusa, najviše iz Đakova, a trenutno je od toga virusa u Županiji oboljelo 279 osoba, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupno 153 uzorka, koja su u zadnja 24 sata testirani na koronavirus 20 je bilo pozitivno. Najviše novopozitivnih osoba, njih 12 je iz Đakova, sedam iz Višnjevca i jedna iz Feričanaca, a svi su kontakti ranije oboljelih na koronavirus, priopćeno je iz Stožera.

Navode kako su u osječkom Kliničkom bolničkom centru na bolničkom praćenju ukupno 22 pacijenta, a dvije osobe su na respiratoru

Samoizolacija je određena za još 41 kontakt oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 749 osoba.

Policija je obavila 46 provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrdila ni jedno kršenje te mjere, ističu u županijskom Stožeru.

Na području Zadarske županije 14 je novozaraženih osoba koronavirusom, a od toga broja 12 ih je vezano uz prošli vikend održano vjenčanje u Zadru, dok su se dvije osobe zarazile na nekom drugome mjestu, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima, ističe se u priopćenju, jedan je zdravstveni djelatnik iz Opće bolnice Zadar koji se zarazio izvan bolnice, a u samoizolaciji je deset liječnika i tri medicinske sestre.

Ukupan broj zaraženih osoba na zadarskom području sada je 36, a čak 22 vezano je uz prošlotjedno vjenčanje. Umrla je jedna osoba, a izliječenih je osam. Jučer je testirano 108 uzoraka, a u samoizolaciji je 441 osoba.

Na Covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je dvoje pacijenata, a jedan je na respiratoru.

U protekla 24 sata službenici PU zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.

Novih osam slučajeva zaraze koronavirusom utvrđeno je u Istri nakon što je u protekla 24 sata obrađeno 164 uzoraka briseva, izvijestio je u petak ujutro županijski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata, uzorkovanjem na terenu i u pulskoj Općoj bolnici, uzeto je ukupno 164 uzoraka briseva kojom prilikom je ispitivanjem u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, potvrđeno je osam pozitivnih osoba na Covid-19, naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Po njegovim riječima, kod dvije osobe radi se o uvezenom slučaju i to iz Republike Srbije i Švedske, u tri slučaja radi se  o kontaktu s pozitivnim osobama dok je u tijeku epidemiološka obrada za preostale tri osobe.

U mjerama samoizolacije u Istri se trenutno nalazi 159 osoba.

Kozlevac je pozvao građane i turiste na odgovorno ponašanje radi prevencije pojave i širenja oboljenja.

“To se posebno odnosi na mjere držanja fizičkog razmaka, osobne higijene i higijene prostora, nošenja maski u zatvorenim prostorima i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt” – poručio je Dino Kozlevac.

Istaknuo je kako, neovisno o povećanom broju zaraženih u posljednja dva dana, pulska Opća bolnica u kojoj je hospitalizirano 28 zaraženih pacijenata nesmetano pruža redovne usluge zdravstvene zaštite.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close