Domaća kompanija uspješno završila milijunski projekt u Švedskoj, dodijeljena im i prestižna nagrada

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2023. u 10:28
Foto: Dalekovod

Kao međunarodno prepoznatu kompaniju posebno ohrabruju i najave kako Njemačka, Norveška, Švedska, Finska uz ostale zemlje, u narednih 10 do 15 godina intenzivno planiraju realizaciju projekata energetske infrastrukture vrijednih više desetaka milijardi eura.

Vodeća hrvatska kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, Dalekovod, uspješno je završila iznimno zahtjevan projekt zamjene dalekovoda Barsebäck-Sege u Švedskoj, naručen od strane nacionalne energetske kompanije Svenske Kraftnät. Švedski investitor Dalekovodu je dodijelio i posebnu nagradu za doprinos zaštiti okoliša te održavanju zdravlja i sigurnosti na radu.

Projekt Barsebäck-Sege je obuhvatio radove na dalekovodu u dužini od 28 kilometara, dok je u samo 52 dana, kroz dvije etape, uklonjeno ukupno 78 postojećih stupova, izgrađeni su novi temelji, sastavljeni i podignuti stupovi te odrađeni elektromonterski radovi. Svi stari dijelovi su pažljivo uklonjeni, a teren se vraća u prvobitno stanje s posebnim naglaskom na zaštitu okoliša, biljnog i životinjskog svijeta. Projekt je mobilizirao stotinu radnika Dalekovoda, vrhunskih inženjera i građevinara, stručnjaka zaštite na radu i montera, čime je Dalekovod potvrdio svoju poziciju međunarodno priznate kompanija u području energetike.

“Projekt zamjene dalekovoda Barsebäck-Sege dodatna je potvrda kako Dalekovod ima kapacitete, iskustvo i vrhunske ljude za realizaciju najzahtjevnijih projekata. Ovime smo dodatno ojačali svoju poziciju na skandinavskom tržištu, ali i na tržištu Europe, koje otvara brojne prilike kroz najavljena značajna ulaganja u modernizaciju energetske infrastrukture. Zadovoljni smo jer smo opravdali dugogodišnje povjerenje švedskog investitora te tako ohrabreni nastavljamo uspješnu suradnju na drugim projektima. Realiziran projekt predstavlja i konkretan argument domaćim i stranim investitorima da povjerenje u realizaciji projekata u energetici i prometnoj infrastrukturi daju Dalekovodu”, rekao je Tomislav Rosandić, predsjednik Uprave Dalekovoda.

Dalekovod kao primjer drugima

O profesionalnosti Dalekovoda i njihovom položaju na Skandinavskom tržištu govori i nedavno priznanje za izuzetne napore u području sigurnosti u energetskom sektoru, koje im je dodijeljeno u sklopu godišnjeg Health&Safety Summita u organizaciji Svenske Kraftnät, održane u Stockholmu. Riječ je o godišnjoj konferenciji koju švedska nacionalna kompanija organizira u sklopu Europskog tjedna radnog okruženja, a fokusira se na održivost i sigurnost svih aktera u energetskom sektoru. Nagrada je ove godine dodijeljena po prvi put, a Dalekovodu je pripala zahvaljujući besprijekornom upravljanju projektom Grundfors ledningsåtgärder koji je obuhvatio rekonstrukciju četiri postojeća 400 kV voda i jednog 220 kV voda oko nove trafostanice.

U ime Dalekovoda nagradu su preuzeli: voditeljica odjela za poslovnu izvrsnost Sanja Svilković, voditelj projekta Grundfors Milan Brnas, voditelj službe za zaštitu na radu Milan Matošević te član Uprave Tvrtko Zlopaša.

“Sigurnost i zaštita zdravlja ljudi su Dalekovodu u posebnom fokusu već gotovo 75 godina i zato nas ova nagrada posebno veseli. To je priznanje za sve naše dosadašnje napore u sustavnom upravljanju i brizi o ljudima i okolišu. Vidimo je i kao dodatnu motivaciju za daljnje iskorake, jer Dalekovod svakodnevno analizira postojeće procedure i razvija sigurnosne i zaštitne mjere na dobrobit svojih zaposlenika”, rekao je Zlopaša prilikom preuzimanja nagrade.

Nakon nagrade i uspješne realizacije projekata u Švedskoj, Dalekovod ima ambiciozne planove za budućnost. Kao međunarodno prepoznatu kompaniju posebno ohrabruju i najave kako Njemačka, Norveška, Švedska, Finska uz ostale zemlje, u narednih 10 do 15 godina intenzivno planiraju realizaciju projekata energetske infrastrukture vrijednih više desetaka milijardi eura.

Budući da kompanija vrhunski kotira u području energetike, uz kapacitete, znanje i iskustvo, projekte u europskim zemljama, ali i na domaćem tržištu, Dalekovod otvara nove mogućnosti za rast i razvoj te doprinosi stvaranju novih radnih mjesta.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close