Dolazit će tri puta tjedno: Vlakom u Split stiglo oko 120 stranih turista

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. srpanj 2021. u 12:49
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Lucijana Natalija Jerković iz Hrvatske turističke zajednice je rekla kako je u porastu trend dolazaka turista vlakovima na Jadran.

Oko 120 turista stiglo je u subotu iz Budimpešte u Split sezonskim vlakom koji će na toj liniji prometovati tri puta tjedno, do 11. rujna.

To je treća ovogodišnja sezonska željeznička linija kojom vlakovima u Split dolaze turisti iz srednjoeuropskog područja..

Najprije je 29. svibnja uspostavljen sezonski željeznički promet na liniji Prag- Split, a zatim je 19. lipnja uspostavljena sezonska linija Bratislava-Beč-Split.

Predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić, koji je bio na splitskom kolodvoru na dočeku vlaka iz Budimpešte, najavio je kako će se početkom rujna organizirati promotivna željeznička linija iz Poljske do Splita.

“Očekujemo da će  iduće godine biti uspostavljena  jedna nova željeznička linija iz Poljske prema Splitu, moguće i prema Rijeci,” kazao je Ukić.

Ukić je također rekao kako je za iduću godinu planirano i povezivanje Slavonije željezničkim linijama u pravcu Splita i Rijeke.

Lucijana Natalija Jerković iz Hrvatske turističke zajednice je rekla kako je u porastu trend dolazaka turista vlakovima na Jadran.

Kazala je kako su ranijih godina Mađari pretežito dolazili ljetovati na zadarsko područje, ali će se uvođenjem sezonske željezničke linije  Budimpešta-Split povećati njihov dolazak i na područje Splitsko-dalmatinske županije.

Komentirajte prvi

New Report

Close