Dobre vijesti za vozače: Kreće se u završavanje posljednjih pet kilometara autoceste

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2023. u 09:58
Foto: Kristina Stedul Fabac/Vecernji list

Tek tim spajanjem s ostatkom Europe i taj će dio postati prometniji.

U jeku sezone gužva je na autocesti od Zagreba do Jadrana, no put na sjever prolazi bez živciranja. U Belom Manastiru tek je pokoji automobil.

Razlog tomu je što otamo do Mađarske nedostaje posljednjih pet kilometara autoceste. Tek tim spajanjem s ostatkom Europe i taj će dio postati prometniji. No naša najnovija autocesta Osijek – Beli Manastir unatoč tom nedostatku već sada pokazuje svoj potencijal.

Iz Hrvatskih autocesta stižu vijesti da je financiranje osigurano, ugovor s izvođačem radova potpisan – završava se posljednjih pet kilometara Koridora 5C.

“Predviđena cijena izgradnje je 45 milijuna eura. U devetom mjesecu očekujemo uvođenje izvođača u posao, za recimo 18 mjeseci koridor 5C bit će potpuno izgrađen”, izjavio je Boško Jolić iz Hrvatskih autocesta, piše Dnevnik.hr

U Mađarskoj govore – da bismo vozili autocestom kroz Europu, morat ćemo pričekati i njih, a kad se i to dogodi, i most preko rijeke Drave u sklopu autoceste dobit će svoju pravu funkciju, jer dosad nije bio poznat po prometu.

Komentirajte prvi

New Report

Close