Dobra vijest za dio zaposlenica u Hrvatskoj: Stiže regres od 350 eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. lipanj 2024. u 12:20
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Gerontodomaćice su za većinu korisnika ‘svjetlo na kraju tunela’ jer su nerijetko jedine koje otvaraju vrata njihovog doma.

Za sve gerontodomaćice u sklopu projekta „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, a trenutno ih je 90, Zagrebačka županija osigurala je po 350 eura za regres i 350 eura za božićnicu.

Ugovore vrijedne 68. 600 eura, predstavnicima gradskih društava Crvenog križa s područja Zagrebačke županije, uručio je zamjenik župana Ervin Kolarec, objavila je u utorak županija.

Trenutno 90  gerontodomaćica, koje skrbe za 547 korisnika, dobit će 350 eura božićnice i 350 eura regresa, kazao je Kolarec i izrazio nadu kako će se programu uskoro pridružiti kolege iz zaprešićkog kraja sa svojih 8 gerontodomaćica.

 Projektom Zaželi se uz brigu za starije potiče i zapošljavanje teško zaposlivih žena, gerontodomaćica, koje na svom području obilaze korisnike te brinu o njihovoj higijeni, čiste kućanstvo, pomažu im oko svakodnevnih obveza, kuhaju obroke i slično.

Svoja iskustva podijelile su gerontodomaćice Ana Stepinac iz Velike Gorice i Kata Zrakić iz Samobora.

 „Gerontodomaćice su za većinu korisnika ‘svjetlo na kraju tunela’ jer su nerijetko jedine koje otvaraju vrata njihovog doma“, kazala je Zrakić.

Dvaput tjedno obilazimo svakog korisnika, a svaka gerontodomaćica u velikogoričkom društvu Crvenog križa ima šest korisnika koji su često osamljeni i naši im obilasci mnogo znače, dodala je Stepinac.

Komentirajte prvi

New Report

Close