Dizajnerski hibrid hostela i hotela privlači aviogoste iz cijelog svijeta

Autor: Marta Duić , 09. listopad 2019. u 22:00
Za uređenje interijera u strogom centru grada na Forumu zaslužan je Studio Up/STIPE SURAĆ

U Zadru danas posluje 25 hostela, a Boutique Hostel Forum ima visoku popunjenost od kraja ožujka sve do kraja listopada.

Boutique Hostel Forum u vlasništvu zadarske tvrtke Turisthotel na Danima hrvatskog turizma (DHT)odnio je priznanje za najbolji hrvatski hostel.

Kako objašnjava menadžer hostela Ivan Niseteo, u skladu s bumom hostela u svijetu u vrijeme kad su počinjali odlučili su slijediti trendove i otvoriti dizajnerski hibrid hostela i hotela. Od početne ideje do realizacije je prošlo četiri godine, a Boutique Hostel Forum je ubrzo postao vodeći ne samo zadarski već i hrvatski hostel, što dokazuju već četiri osvojena priznanja na Danima hrvatskog turizma za najbolji hrvatski hostel. ˝

Najviše Nijemaca
Za uređenje interijera hostela zaslužan je Studio Up kojem je Udruženje hrvatskih arhitekata dodijelilo nagradu Bernardo Bernardi za najbolje ostvarenje u arhitekturi Republike Hrvatske u 2013.

"Lokacija uz rimski Forum uvelike je utjecala na sam koncept odnosno dizajn hostela. Uključivši elemente rimske arhitekture i kulture poput tribina u zajedničkom prostoru te rimskih brojeva kod označavanja soba, Boutique Hostel Forum predstavlja svojevrsni hommage svom imenjaku i jednoj od najvažnijih zadarskih atrakcija", objašnjava Niseteo.   Pohvalio se i dobrim rezultatima i visokom popunjenošću od kraja ožujka do kraja listopada dokad traje sezona letenja.

Naime, većina posjetitelja ovog hostela su upravo aviogosti.  Najveći broj ih dolazi iz Njemačke, i to čak 15 posto, a slijede domaći gosti s 11,6 posto udjela u noćenjima, Velika Britanija, Južna Koreja s nešto više do šest posto te Francuska i SAD s udjelom izmeđđu 5-5,5 posto. "Na godišnjoj razini ostvarujemo u prosjeku 10.000 dolazaka i oko 18.000 noćenja s prosjekom zadržavanja nešto kraćim od dvije noći!, kaže Niseteo.

Visoke ocjene
U vrijeme kad su počinjali, u Zadru je poslovalo sedam hostela, a danas ih je 25.  "Naš odgovor na sve brojniju konkurenciju jest ulaganje u kvalitetu usluge. Svjesni smo da je središnja lokacija te jedinstveno uređenje hostela samo dio naše ponude koja nas tek u kombinaciji s educiranošću i uslužnošću našeg osoblja može izdvojiti. Dio smo velike Turisthotelove obitelji i imamo sreću da je tvrtka na vrijeme prepoznala važnost ulaganja u edukaciju vlastitih kadrova.

TH akademija je naočitiji primjer toga te je u nekoliko godina iznjedrila značajan broj recepcionera, domaćica i ugostiteljskih djelatnika različitih profila", tvrdi Niseteo.  Da su na dobrom putu dokaz su i visoke ocjene gostiju na portalima poput TripAdvisora, Bookinga, Expedije te HostelWorlda. "Na krilima dosadašnjih uspjeha, imamo i velike planove, ali neka zasad ostanu poslovna tajna", poručuje menadžer najboljeg našeg hostela Ivan Niseteo.  

Komentirajte prvi

New Report

Close