Direktor zagrebačke Čistoće odgovorio na goruće pitanje koje muči građane: Tako ćemo znati koga možemo kazniti

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2022. u 12:25
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Ali nama nije u interesu da kažnjavamo korisnike – komentirao je danas Vić, te priznao da će novi model za neke zasigurno biti skuplji.

Direktor zagrebačke Čistoće Davor Vić danas je gostovao u emisiji Radio Sljemena “Gradska posla” u kojoj je komentirao stanje u Holdingovoj podružnici, kao i novi model odvajanja i naplate odvoza miješanog komunalnog otpada. Među pitanjima na koje je odgovarao bilo je i ono goruće za stanovnike, a to je kako će zapravo Čistoća znati koliko je tko odložio vrećica u spremnik i kako će, prema tome, znati tko je možda stavio otpad u vrećicama koje nisu standardizirane, piše Večernji list.

– Što se tiče same kontrole, mi ćemo vizualnim pregledom vrštiti pregleda koliki je udio nepropisnih vrećica, educirati stanare i upozoriti prije nego se ide s kaznama. Razvijamo i sustav da znamo koliko je tko kupio vrećica, i time eventualno možemo znati koga kazniti. Ali nama nije u interesu da kažnjavamo korisnike – komentirao je danas Vić, te priznao da će novi model za neke zasigurno biti skuplji. Pogotovo stanovnike garsonjera koji sad plaćaju oko 35 do 40 kuna za odvoz.

– Što se tiči najnižiha račun,a oni su bili temljeni po kritrerijima koje zakon više ne poznaje. Ta cijena više nije ekonomski održiva, iz perioda je kad je gospodarenje otpadom govorilo da se sve baca na Jakuševac, to više nije održivo – pojasnio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close