DHT – nagrade najboljima u turizmu po novom konceptu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. rujan 2023. u 17:00
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Tradicionalno godišnje okupljanje turističke struke Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će se u Rovinju 9. i 10. studenoga, kada će se uz analize trendova i planova turizma dodijeliti i godišnje turističke nagrade po novom konceptu i kategorijama u odnosu na zadnjih 20-ak godina, izvijestili su u petak iz HTZ-a.

Prijedloge za nagrade destinacijama, objektima, pojedincima i druge dionici iz turizma mogu online dostaviti do 5. rujna u ponoć, što je nešto dulje od prvobitnog roka do kraja kolovoza, a produljnen je zbog iznimno velikog interesa, kažu iz HTZ-a.

Godišnje turističke nagrade i ove godine zajedno dodjeljuju Ministarstvo turizma i sporta (MINTS), Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK), koji su i organizatori DHT-a.

Iz HTZ-a napominju da novi koncept nagrada predviđa dodjelu zajedničkih nagrada za turistički događaj, aranžman, gastronomski doživljaj, hotel i kamp godine, a dodijelit će i nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom i zdravstvenom turizmu te za ‘unique’ smještaj i turističku destinaciju godine (Šampion hrvatskog turizma).

Uz te, prijedlozi se primaju i za nagrade HTZ-a koje su i do sada dodijeljivali u kategoriji Ljudi u turizmu (“Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“) te nagrade “Anton Štifanić“ i za životno djelo.

Prijedloge će vrednovati posebna komisija sastavljena od predstavnika organizatora DHT-a i iz akademske zajednice te struke, pri čemu će posebice valorizirati one koji razvijaju održiv, odgovoran, uključiv, pristupačan, inovativan, cjelogodišnji, otporan, konkurentan i regionalno uravnotežen turizam, dodaju iz HTZ-a.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ivice šta si ti danas radio??

Otkrio sam eliksir mladosti i ljepote..

 

Hmm da, dobro .. (debil)..

A ti Anice?

Ja sam posluživala kavu

New Report

Close