Danas prva runda promjena u Nadzornom odboru LRH

Autor: Suzana Varošanec , 29. kolovoz 2019. u 07:43
Hotelska kuća je dobila novoga vlasnika koji najavljuje i preuzimanje preostalih 46% dionica/Goran Kovačić/PIXSELL

Na glavnoj skupštini tvrtke 7. listopada u NO ulaze i međunarodni eksperti.

Nakon srpanjske kupnje većinskog udjela u Liburnia Riviera Hotelima (LRH) pokrenute su procedure koje bi u rujnu najvjerojatnije mogle rezultirati s odlukama na koje čekaju mnogi, odnosno kako kupac, tvrtka Gitone Adriatic, tako i mali dioničari.

Posrijedi su odlučujuće regulatorne odluke kao impuls za očekivanu javnu ponudu za preuzimanje preostalih 46 posto dionica. Prva na redu, i to s realnim izgledima da je donesu unutar sljedećih petnaestak dana, je odluka Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), a vezano za odobrenje same transakcije, što slovi kao jedini uvjet.

Za rujanski presudni tajming glede LRH-ove nove perspektive indikativan je i najnoviji prijedlog koji je Upravi stigao od pojedinačno najvećeg dioničara liburnijske tvrtke, a to je SNH Alfa.

Ona drži 31% temeljnog kapitala LRH, u većinskom vlasništvu je Darka Ostoje, a u njezinoj jučerašnjoj objavi na Zagrebačkoj burzi zatraženo je sazivanje glavne skupštine dioničara LRH-a za 7. listopada i to radi donošenja odluke o izboru šest novih članova Nadzornog odbora.

Među njima je i Thomas Mayer, partner i predsjednik Ithuba Capital, koji ima više od 25 godina iskustva u korporativnim financijama, tržištima kapitala, spajanjima i preuzimanjima, bankarskoj regulaciji, procjeni banaka i upravljanju imovinom.

Po svemu sudeći novi nadzornici koji bi predstavljali novog vlasnika predloženi su od strane samog kupca većinskog udjela – tvrtke Gitone Adriatic, koja kao novi hrvatski subjekt posluje u sastavu velikog njemačkog poduzetnika koji ulazi i u turizam.

Ipak, prije toga LRH će na današnjoj skupštini dioničara sazvanoj za poslovanje u prošloj godini, provesti prvu rundu promjena u NO-u. Posljedica je to isteka mandata za šest dosadašnjih nadzornika koji predstavljaju sadašnjeg vlasnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close