‘Da se mene pita ja testiranje ne bih platio niti jednom zaposleniku’

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2021. u 08:47
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

”Djelatnici donose račun i donose zahtjev za refundaciju i nakon toga će ovaj ići isplata”, rekla je Marija Jelić, ravnateljica Dječjeg vrtića Župa dubrovačka.

Dok jedni traže sve više testiranja drugi se pitaju tko će to sve platiti. Otpor tzv. besplatnom testiranju sve je veći kod općina i gradova na jugu Hrvatske gdje je i velik broj necijepljenih. Čelnici Općina Župa Dubrovačka, Konavle i Dubrovačko primorje za RTL Direkt kažu kako bi već sutra ukinuli besplatne testove, pa tko hoće uživati u slobodi necijepljenja neka uživa na svoj račun.

Dubrovnik je krasio antivax epitet i dok još to nije bilo popularno, prije korone, davne 2018. nakon velikog broja slučajeva ospica otkrilo se da je dio roditelja skeptičan prema cjepivu. Sada, tri godine poslije, dio građana je i dalje skeptičan – ovog puta prema covid cjepivu..

U ovaj vrtić u Općini Župa Dubrovačka ide 500 djece. Na njih pazi 87 zaposlenika. Većina ih je cijepljena, 14 nije. A u ured računovodstva u Općini na stol stižu računi za testiranje tih 14.

”Djelatnici donose račun i donose zahtjev za refundaciju i nakon toga će ovaj ići isplata”, rekla je Marija Jelić, ravnateljica Dječjeg vrtića Župa dubrovačka.

”Da se mene pita ja troškove testiranja ne bih platio niti jednom zaposleniku, međutim upute Nacionalnog stožera kaže da mi to trebamo platit što ćemo mi jasno i napraviti”, izjavio je Silvio Nardelli, načelnik Općine Župa dubrovačka.

Komentari (2)
Pogledajte sve

slažem se, tko se ne želi besplatno cijepiti (a nema zdravstvenih zapreka da se cijepi) treba iz svog džepa plaćati testiranja!!! zašto bih ja i svi ostali plaćali nečije tjeranje inata i nečije sulude antivakserske stavove!?! neka plate iz svog džepa pa neka pametuju koliko ih volja!!!

Može se uplaćivati u zdravstveno i ne iskorisiti ga godinama dok ga netko cijedi svakodnevno? To je princip solidarnosti ako niste znali.

Vi biste ukinuli jedinu dokazanu mjeru protiv širenja epidemije a građane se nije pitalo kada su se cjepiva plaćena našim novima slala u treće zemlje?

Dvije godine skoro plaćamo milijune PCR testiranja a sad vam je problem platiti antigenska za manji dio populacije?

New Report

Close