Crna prognoza IMHE: ‘Imat ćete po 3.000 slučajeva dnevno, do 1. srpnja će umrijeti preko 8 tisuća ljudi’

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2021. u 10:40
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Američki stručnjaci predviđaju i da će najgora situacija biti krajem travnja i u prvom dijelu svibnja kad će dnevna brojka preminulih u Hrvatskoj biti preko četrdeset, dok bi u funkciji mogli biti i do tri stotine respiratora.

Neovisni institut za metriku i procjene u zdravstvu (IMHE) iz Washingtona dodatno je pogoršao prognoze kretanja epidemije u Hrvatskoj, u odnosu na prethodnu procjenu otprije dva tjedna, objavio je Novi list.

IMHE, inače, svoje procjene bazira na dostupnim podacima Svjetske zdravstvene organizacije, a predviđa da će u Hrvatskoj trenutna brojka od 5.872 preminule osobe s koronavirusom do 1. srpnja narasti do 8.044. Prije dva tjedna procjena broja umrlih za taj datum bila je 7.126, a prije toga 6.541.

Američki stručnjaci predviđaju i da će najgora situacija biti krajem travnja i u prvom dijelu svibnja kad će dnevna brojka preminulih u Hrvatskoj biti preko četrdeset, dok bi u funkciji mogli biti i do tri stotine respiratora. Za sredinu travnja predviđaju nam i oko tri tisuće novih slučajeva zaraze dnevno, a značajniji pad se očekuje tek u lipnju.

Procjene američkih znanstvenika za Hrvatsku i ostale zemlje možete pogledati OVDJE

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ajmo ovo zapamtit pa vidjet oče li stručnjaci pogoditi

New Report

Close