Kruh za 39 kuna?! Evo kako se kreću ostale cijene na ovom hrvatskom otoku

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2022. u 12:23
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na tržnicama je najskuplje voće i povrće.

Ovih dana pojavile su se vijesti da je kruh na Braču skuplji od mesa u Zagrebu, javlja N1. Reporter N1 Božidar Lončar otišao na otok i provjerio kakve su cijene.

Bio je u Splitu na Pazaru, u ribarnici i mesnici te u trgovinama, a nakon toga se uputio u Supetar. “Ono što mogu reći jest da su cijene u trgovinama i dalje za kunu do dvije jeftinije, a na tržnicama je najskuplje voće i povrće”, rekao je Lončar.

Najveća razlika u cijeni zabilježena je na jajima. Na splitskom Pazaru im se cijena kreće oko 25 kuna za tucet, dok se na Braču jaja mogu naći za 20 kuna. U trgovinama im je cijena od 15 do 18 kuna.

Razlika je i u cijeni piletine, i to 20 do 30 posto. Što se tiče usporedbi cijena u Splitu i na Braču, u prosjeku su namirnice u Splitu jeftinije, s tim da je, primjerice, mrkva na Braču jeftinija i to za tri kune.

Kad se govori o cijenama u trgovinama, najviše se, u odnosu na ranije, povećala cijena osnovnih namirnica, poput soli, brašna, ulja i šećera.

Što se tiče cijena kruha, u Supetru je reporter N1 u jednoj pekarnici kilogram najskupljega kruha platio 14 kuna. Nakon Supetra, otišao je u Povlja, gdje je pronašao da kilogram kruha košta i do 40 kuna, a kilogram lepinje košta 51 kunu.

Komentirajte prvi

New Report

Close