Brnjac se sastala s Tomaševićem i Puljkom: Konačno slijedi obnova Maksimira i Poljuda?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. kolovoz 2023. u 07:46
Foot: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ulaganje u sportsku infrastrukturu jedan je od strateških ciljeva Vlade.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac razgovarala je u ponedjeljak s gradonačelnicima Zagreba Tomislavom Tomaševićem i Splita Ivicom Puljkom o aktivnostima koje gradovi moraju poduzeti za sufinanciranje izgradnje ili obnove sportskih građevina od nacionalnog interesa.

Sukladno novom Zakonu o sportu, na temelju prijedloga Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, Vlada je na sjednici 6. srpnja donijela odluku o proglašenju gradskih stadiona Maksimir i Poljud sportskim građevinama od nacionalnog interesa.

Iz Ministarstva turizma i sporta ističu kako je današnji sastanak nastavak aktivnosti Vlade da zajedno s gradovima, u čijem su vlasništvu stadioni, pomogne obnovu, odnosno rekonstrukciju ta dva kapitalna sportska objekta.

„Razgovarali smo koji su daljnji koraci gradova kako bi se što bolje i kvalitetnije pripremili projekti da bi se iskoristila financijska sredstva koja je država po prvi puta osigurala za sportske građevine od nacionalnog interesa“, rekla je Brnjac.

Ulaganje u sportsku infrastrukturu jedan je od strateških ciljeva Vlade te je do sada uloženo više od 10 milijuna eura u obnovu ili izgradnju oko 170 sportskih projekata u Hrvatskoj.

Što se tiče sportskih građevina od nacionalnog interesa, kao prvi korak Vlada je osigurala 27 milijuna eura za sljedeće dvije godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close