Bračni par na čelu grupe prevaranata: Na PDV-u utajili 75 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2019. u 08:56
Foto: MUP

Među osumnjičenicima je i jedan slovenski državljanin, ali i Jasmin Alihodžić, vlasnik tvrtke Alen plus i popularnog restorana, te Marko Krajcar, bivši vlasnik popularnog sisačkog kafića.

Suradnja PNUSKOK-a, USKOK-a, poreznog USKOK-a i policije rezultirala je dvjema odvojenim akcijama u kojima je na kraju 14 osoba te jedno trgovačko društvo osumnjičeno da je državni proračun oštetilo za 75 milijuna kuna. Toliko, naime, iznosi neplaćeni PDV nakon što su prodane čelične armature kojima su osumnjičenici trgovali.

Među osumnjičenicima je i jedan slovenski državljanin, ali i Jasmin Alihodžić, vlasnik tvrtke Alen plus i popularnog restorana, te Marko Krajcar, bivši vlasnik popularnog sisačkog kafića, piše Večernji list.

Da se u Sisku nešto događa danas je bilo jasno nakon što su građani primijetili više policijskih vozila parkiranih ispred poznatog restorana na obali Kupe i popularnog kafića u središtu Siska. Policija ih je danas pretraživala, kao što je pretraživala i kuće, stanove i vozila ostalih osumnjičenika na širem području Zagreba, pri čemu je izuzeta poslovna dokumentacija te osobna vozila.

Među osumnjičenima je i Mato Stepić. Za sada se ne zna točno za što se njih trojica sumnjiče, no Alihodžić i Krajcar su bili direktori više trgovačkih društava, dok se Stepić bavi građevinskim željezom.

Zna se da se osumnjičenike tereti da su se udružili u zločinačko udruženje u sklopu kojeg su utajili porez, a to su radili od listopada 2016. do kraja siječnja 2019.

Posao se odvijao prema već poznatom obrascu. Supružnici Ivan i Mirjana Ušljebrka, sumnjiče da su angažirali ostale za nabavu željeznih armatura u inozemstvu te njihovu prodaju na području Hrvatske.

Nabava se odvijala preko trgovačkih društava koja su služila za uplate i transferiranje dijela uplaćenog novca na račune prodavatelja čeličnih armatura u inozemstvu te izdavanje nevjerodostojnih računa u kojima je neosnovano prikazan iznos PDV-a. Jedan dio novca, oko 10 milijuna kuna, osumnjičenici su podigli s računa i podijelili.

Komentirajte prvi

New Report

Close