Božinović otklonio mogućnost popuštanja mjera, očitovao se i o propusnicama

Autor: Poslovni.hr , 05. siječanj 2021. u 11:33
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Ministar Davor Božinović na konferenciji za novinare odgovorio je na pitanje o eventualnom popuštanju mjera u Hrvatskoj.

“U ovom trenutku naše brojke jesu nešto bolje. Međutim, analizirajući našu situaciju i šire u Europi, vidimo naznake nečega što se već ponegdje naziva i trećim valom epidemije. Mnoge zemlje ulaze u novi lockdown, mi ćemo pažljivo pratiti sve trendove kako bi izbjegli sličan razvoj u Hrvatskoj. Nekoliko elemenata koje ozbiljno uzimamo u obzir, to su iskustva u Europi s nekim popuštanjima u posljednje vrijeme, tu je i pojava novog soja korone, koji se otkriva u sve većem broju članica, i nije isključeno da će prije ili kasnije biti otkriven u Hrvatskoj. Također, moramo paziti na efekte potresa, Božića i Nove godine. U tom kontekstu još nismo donijeli odluke, ali promišljanja o nekompopuštanju još nema”, jasan je bio Božinović.

Rekao je također da je razgovarao s predstavnikom Istarskog stožera i da oni neće zahrijevati otvaranje kafića i restorana.

Kad je riječ o propusnicama, odnosno odluci o zabrani kretanja, Božinović kaže da je ona, obzirom na okolnosti ukinuta. Ne razmišlja se o ponovnom uvođenju propusnica, rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close