Božinović objavio nove mjere za tri županije

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2020. u 11:46
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

4122 uzoraka su testirana od jučer, 285 je na bolničkom liječenju od čega je 15 na respiratoru.

Donijeli smo odluku o uvođenju nužnih mjera za Požeško-slavonsku, Koprivničko-križevačke i Sisačko-moslavačke na prijedloge tamošnjih stožera. Sve se odnose na poznate mjere – ograničavanje svadba, zabava, okupljanja, pridržavanje temeljnih mjera. Te odluke će biti objavljene – rekao je Davor Božinović.

Od jučer u 12:15 do danas u 7:45 sati zabilježena su 311 novih slučaja zaraze korona virusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2566 izvijestili su u ponedjeljak iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

4122 uzoraka su testirana od jučer, 285 je na bolničkom liječenju od čega je 15 na respiratoru. Do danas se oporavilo 7968 ljudi.

Četvero je preminulo – jedan u KB Dubrava i troje u KB Split. To su sve osobe koje su imali komorbiditete sa više značajnih kroničnih oboljenja.

– Nemamo nikakvih novih žarišta, radi se  o povećanom prijenosu s obzirom na to da imamo veliki broj novooboljelih. Imamo puno aktivnih slučajeva. Današnja brojka osoba oboljelih u samoizolaciji je veća od onih koji nisu bili u samoizolaciji. Stalno povećavamo kapacitete testiranja. Sa maksimalnim angažmanom možemo napraviti preko 7000 testiranja dnevno – izjavio je Krunoslav Capak te dodao kako postoje predikcijski modeli koji pokazuje kako će doći do pada novooboljelih.

Komentirajte prvi

New Report

Close