Bivši šef inkubatora BIOS na čelu HEP-a

Autor: Marija Brnić , 09. svibanj 2013. u 21:59
Smijenjeni Zlatko Koračević/PIX

Vrdoljak doveo prijatelja.

Vlada je jučer donijela mjesecima najavljivanu odluku o smjeni prvog čovjeka HEP-a Zlatka Koračevića. Nasljeđuje ga Tomislav Šerić, koji na poziciju predsjednika Uprave dolazi s mjesta člana Uprave HEP-a za prijenos i distribuciju. U HEP je Šerić došao kao član Koračevićevog tima, a medijsku pozornost najviše izaziva prijateljskom povezanošću s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, koji je ujedno i predsjednik NO-a HEP-a.

Šerić i Vrdoljak zajedno su 1998. diplomirali na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, nakon kojega Šerić radi najprije kao specijalist zaštite na radu za električne instalacije u zagrebačkom Ekspertu, potom za regionalni ured Siemensa u Osijeku kao računalni programer razvoja, a okušava se i kao poduzetnik u ugostiteljstvu. U Zagreb opet dolazi 2005. kao menadžer za martketing i strategiju u T-Mobileu, tri godine kasnije direktor je osječkog Prometa i ulaganja, a prije dolaska u HEP tri godine bio je direktor Poslovnog inkubatora BIOS u Osijeku.

Ministar Vrdoljak Koračevićevu smjenu kratko je obrazložio velikim izazovima koji stoje pred HEP-om.

“HEP čeka realizacija velikih kapitalnih investicija u nove proizvodne pogone, pozicioniranje kao moderne, efikasne, korporativno upravljane kompanije koja bi trebala biti lider u ovom dijelu Europe. Tim izazovima treba odgovoriti u nekoliko narednih godina”, izjavio je Vrdoljak, uvjeren da je Vlada “pronašla najbolje rješenje, ljude dorasle tom zadatku”. Osim Koračevića, smijenjen je i Rodoljub Lalić, član Uprave za investicije, kojeg će naslijediti Perica Jukić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Imamo sreću što je obitelj Vrdoljaka prilično mala a Vrdoljak sam nije imao mnogo prijatelja. Inače bi ih sve mnogo duže upoznali.

New Report

Close