Bivši direktor Fortenove vraća se iz Dubaija. Otkrit će detalje šeikove kupovine?

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2022. u 08:07
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Borojevićev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković rekao je da je Uprava te tvrtke minirala prva dva pokušaja prodaje udjela Sberbanka, Fortenova to zasad ne komentira.

Čovjek koji je navodno savjetovao arapskog šeika oko preuzimanja ruskog udjela u Fortenovi, prema informacijama koje ima RTL, danas se iz Dubaija vraća u Hrvatsku. Radi se o Miodragu Borojeviću kojega bi na povratku u Hrvatsku mogle dočekati sankcije.

Prema RTL-u, on želi rasvijetliti svoju ulogu u cijeloj priči, a špekulira se da bi Ministarstvo vanjskih poslova moglo predložiti Europskoj komisiji stavljanje Borojevića i Krešimira Filipovića na crnu listu zbog sumnje da su kršili sankcije prema Rusiji.

“Postoje indicije da su i hrvatski državljani sudjelovali u pokušaju kršenja sankcija. Ne mogu ni potvrditi ni demantirati da su to Krešimir Filipović i Miodrag Borojević”, rekao je prije par dana državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova Frane Matušić.

Borojevićev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković rekao je da je Uprava te tvrtke minirala prva dva pokušaja prodaje udjela Sberbanka, Fortenova to zasad ne komentira.

“Dobra je adresa Peruško, treba ga pitati što se događalo. Sigurno je prodaja Fortenove minirana iz Fortenova Grupe, nekome nije odgovaralo da Fortenova Grupa ima jasnog vlasnika. Plenković je na jako krivom tragu”, komentirao je Borojevićev odvjetnik jučer, dodajući da Borojević nema nikakve veze sa Sberbankom te da ga je konzultirao novi vlasnik paketa, koji se nalazi u Nizozemskoj, po pitanju vrijednosti dionica koje su bile predmet ovog trgovanja.

I HANFA pokreće nadzor

Nakon premijerovih riječi da je propadanje prodaje mirovinskim fondovima, u kojem je Allianz fond odustao kada je postupak bio pred zaključenjem, čudno – u istraživanje tog posla uključila se i HANFA.

“HANFA pokreće neposredni nadzor nad AZ mirovinskim društvom zbog načina donošenja odluke o ulaganju u Fortenova Grupu na sjednici Nadzornog odbora spomenutog društva. Nakon što utvrdi sve okolnosti, o rezultatima provedenog postupka obavijestit će nadležna državna tijela”, kažu iz HANFA-e za RTL.

Komentirajte prvi

New Report

Close