Bivša predsjednica objavila fotografiju koja govori više od riječi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. lipanj 2020. u 08:19
Foto: Slavko Midžor / Pixsell

Bivša predsjednica poručila je kako je prošlo vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će ‘baja’ reći.

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pridružila se ženama koje su “srednjim prstom” reagirale na izjave čelnika Demokratskog pokreta Miroslava Škore i još nekih političara o pobačaju, fotografiravši se i sama s podignutim srednjim prstom u znak podrške ženama.

“Pridružujem se svim ženama koje ovim ‘nepristojnim’ činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad”, rekla je Grabar-Kitarović za Jutarnji list kojemu je poslala fotografiju na kojoj je podigla srednji prst.

Bivša predsjednica poručila je kako je prošlo vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će ‘baja’ reći.

“Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja“, istaknula je.

Foto: Facebook

Stoga, kazala je Grabar-Kitarović, i ona u znak potpore diže srednji prst “za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju”.

Vođa Domovinskog pokreta Miroslav Škoro izazvao je brojne reakcije u javnosti nedavnom izjavom da se silovana žena, ako zatrudni, mora dogovoriti s obitelji što će učiniti. Danas je poručio kako nije korektno izvrtati njegove izjave i vaditi ih iz konteksta, jer da nema ništa drugo što bi se prigovorilo njemu ili listi koalicije Domovinskog pokreta.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u četvrtak je izjavila da se o pravu žene na pobačaj treba raspravljati s puno više dostojanstva, referirajući se na spomenutu Škorinu izjavu.

“To su pitanja vrlo teška za svaku ženu. Mislim da toj temi treba prilaziti s puno više promišljanja o integritetu i osjećajima žena”, odgovorila je Obuljen Koržinek uoči sjednice Vlade, upitana za komentar Škorinog stava o pobačaju.

Upitana je li joj sporna ta Škorina izjava, Obuljen Koržinek je rekla kako su joj sporne  “mnoge izjave gospodina Škore i ljudi oko njega”. “To su pitanja vrlo teška za svaku ženu. Mislim da toj temi treba prilaziti s puno više promišljanja o integritetu i osjećajima žena”, odgovorila je Obuljen Koržinek koja je treća na HDZ-ovoj izbornoj listi u 1. izbornoj jedinici.

Stajalište da se silovana žena, ako zatrudni, mora dogovoriti s obitelji što će učiniti, Škoro je iznio tijekom jučerašnjeg sučeljavanja s glavnim tajnikom HDZ-a Gordanom Jandrokovićem u organizaciji Večernjeg lista.

Komentirajte prvi

New Report

Close