Beroš uputio važnu poruku hrvatskim građanima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. travanj 2020. u 12:42
Foto: Pool

Posebno je istaknuo dodatne napore u ukazivanju na lažne vijesti o koronavirusu i posljedice koje one ostavljaju.

Ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak je pozvao građane da za vrijeme predstojećih uskrsnih blagdana ostanu doma te im poručio da je ključ uspjeha u borbi s pandemijom koronavirusa u njihovim rukama.

“Ključ uspjeha je u našim rukama. Ovih blagdana važnije je nego ikada ostati doma. Za zdraviju budućnost moramo djelovati sada i odlučno”, rekao je ministar na sjednici Vlade predstavljajući aktivnosti poduzete na suzbijanju epidemije u posljednjih tjedan dana.

Posebno je istaknuo dodatne napore u ukazivanju na lažne vijesti o koronavirusu i posljedice koje one ostavljaju.

“Lažne tvrdnje vezane uz pandemiju koronavirusa mogu ugroziti ljudske živote i dodatno jačaju anksioznost i paniku. Stoga pozivam na dodatni oprez i oslanjanje isključivo na službene izvore podataka”, rekao je Beroš.

Vezano uz prodor infekcije u splitski Dom za starije i nemoćne, Beroš je izvijestio da su evakuirani štićenici zbrinuti su u KBC-u na Križinama i dodatno dijagnostički obrađeni te da za sada nema znakova težih komplikacija.

No, s obzirom na njihovu dob, potreban je maksimalan oprez, istaknuo je.

Podsjetio je i kako su s ciljem dodatne zaštite starije populacije kao posebno rizične skupine već 27. ožujka određene su upute za sprječavanje suzbijanje epidemije u domovima za starije osobe i drugim ustanovama u sustavu socijalne skrbi.

Iznio je i podatak da je na globalnoj razini potvrđeno je 1.518.719 oboljelih, sa 88.502 smrtna ishoda, te da je izliječenih 330.589.

U Hrvatskoj je ukupno testirano 13.125 osoba, a od  njih su 1343 bile pozitivne. Postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranih je 10,11 posto, rekao je Beroš.

Predstavio je grafički prikaz tijeka porasta broja zaraženih u RH od početka pojave bolesti koji pokazuje da je u Hrvatskoj i dalje linearna uzlaznost broja oboljelih i ne dolazi do značajnijeg porasta.

Izvijestio je i da se u bolnici u Biogradu, koja je žarište zaraze u Zadarskoj županiji, ispituju okolnosti ulaska infekcije u bolnicu, ona je dezinficirana i pripremljena za prijem covid-pozitivnih bolesnika.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva ponovio je upute za distribuciju osobne zaštite i opreme svim pružateljima zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Najviše oboljelih je na mjestima kao što su bolnice i srarački domovi sve pod državnom ingerencijom. Moglo se se strpjeti još od tržnica,  vjerodostojnost mu je pala zbog procesije. Sad uvode nove kao mjere ljudima koji se ako sam dobro shvatila vraćaju raditi van. Žalosno zbog nečijih propusta, obrušili se na ljude koji kruh zarađuju izvan Hrvatske.

Ostanite doma! Osim ako niste na Hvaru!?

Covjek je mutan..

Po direktivi šalje vijesti.

Krajem veljače je izjavio da je korona bezazlena , slično kao i gripa.. a sad diže paniku. 2009. godine (a miguće i sada) Vili Beroš je bio član “Rottary” cluba čiji viši članovi su usko vezani sa masonerijom.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

Covjek legenda!! Gdje je samo bio sve ovo vrijeme? Svaka cast!! Za svaku pohvaku.

New Report

Close