Beroš upozorava na novi soj i naglašava kako se možemo zaštititi

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2021. u 11:45
Foto Patrik Macek/PIXSELL

“Popuštanje je razumljivo, ali ne smijemo se opustiti. Moramo biti više odgovorni”, poručio je.

Na press konferenciji Nacionalnog stožera ministar zdravstva Vili Beroš upozorio je na britanski soj. “Postoji trend kontinuiteta. Mi moramo prekinuti te uzlazne brojke. Britanski soj preuzima dominaciju i u Hrvatskoj i u Europi. Moramo izbjegavati grupiranje, nositi maske, brinuti o higijeni, prozračivati prostore. Ako se svi toga držimo, možemo se suprotstaviti epidemiji”, rekao je ministar te pozvao građane na odgovornost.

“Popuštanje je razumljivo, ali ne smijemo se opustiti. Moramo biti više odgovorni”, poručio je.

Govorio je i o ruskom cjepivu. “Razgovaramo sa svim faktorima na svjetskom tržištu, ali prvenstveno moramo poštivati europsku legislativu”, rekao je Beroš.

Spomenuo je i cjepivo AstraZenece. “Cjepivo AstraZenece je najavljivano kao učinkovito. Najveći su problemi glede isporuke, ali i najveće dileme oko toga tko se može cijepiti i o nuspojavama. WHO je upozorio da je preko 280 milijuna ljudi cijepljeno tim cjepivom i da nema pokazatelja da je baš ono povezano s teškim poremećajima i smrtnim slučajevima. Mi to sve evaluiramo. Svakodnevno se zbiva problematika, za očekivati je da će se preklopiti patološka stanja nekih pacijenata s cijepljenjem”, rekao je Beroš.

Komentirajte prvi

New Report

Close