Imamo 105 zaraženih, a Beroš je objavio za nas vrlo ohrabrujući podatak

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2020. u 16:10
Foto: Jurica Galoić / Pixsell

Iz Klinike za dječje bolesti Zagreb priopćili su ranije kako ni jednom njihovu djelatniku nije dokazana infekcija.

Nacionalni stožer civilne zaštite u 16 sati objavio je nove informacije o koronavirusu u Hrvatskoj. Ministar Božinović zahvalio je građanima što sudjeluju u novim mjerama protiv koronavirusa.

Ministar Beroš rekao je kako imamo 105 zaraženih bolesnika. U 24 dana imamo 105 pozitivnih bolesnika, što je mnogo manje nego u Italiji, gdje ih je u istom periodu bilo nekoliko tisuća.

“Danas je 24. dan nakon prvog oboljelog. U tih 24 dana imamo 105 pozitivnih bolesnika. U istom periodu u Italiji povećanje broja oboljelih od 1. do 24. dana je bilo 27,747”, kazao je.

“Naše mjere su bile pravodobne i polučile su rezultate”, kazao je Beroš.

Ukupno je testirano 1399 ljudi, neki se nalazi još čekaju. Hrvatska vojska podignut će kamp ispred KB Dubrava, a u Rijeci i u Splitu također se formiraju centri, rekao je ministar.

“Vojska će podići kamp sa 270 kreveta. U Rijeci, Osijeku i Splitu se formiraju primarni centri”, kazao je ministar Beroš.

“U županiji Brodsko-posavskoj imamo 1 zaraženog, Dubrovačko-Neretvanskoj 1, Grad Zagreb 47, istarska 11, karlovačka 4, Krapinsko-zagorska 4, u Osječko-baranjskoj 7, Primorsko-goranskoj 13, u Sisačko-moslavačkoj 3, Splitsko-dalmatinskoj 2, Šibensko-kninskoj 2, u varaždinskoj 6, u zadarskoj 2, a u zagrebačkoj 2”, kazao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

“Boravak na otvorenom se preporučuje. Ujutro kada sam bio na HRT-u sreo sam gospodina Vakulu pa sam ga pitao kakva je situacija s vremenom u iduća dva tjedna. Rekao je da treba do vikenda iskoristiti lijepo vrijeme za izlazak na otvoreno i sprječavanje širenja koronavirusa. Sljedeći tjedan nas čeka hladan val kada ćemo biti u zatvorenim prostorima. Bitno da se osigura socijalna distanca, boravak na otvorenom se preporučuje”, kazao je Capak.

Od ponoći su na snazi odluke kojima se zabranjuju javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja…

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je  da se mjere koje su na snazi od danas uglavnom dobro provode. Ponovio je da je glavni cilj da se održi socijalna distanca, da ljudi ne prilaze jedni drugima i tako onemoguće širenje virusa.

“Glavna je uputa za sve koji rade da moraju osigurati da se u zatvorenom prostoru omogući najmanji razmak dva metra u zatvorenom prostoru. Kod trgovina koje izdaju građevinski materijal na skladištima treba izvesti na način da nema bliskog kontakta i rukovanja”, kazao je ministar.

Odluka o graničnim procedurama se poštuje, teretni promet ide, do kraja dana objavit će prometni koridori kojim se mogu kretati kamioni s robom.

Putnički promet je uglavnom stao i ne razmišlja se tu nešto mijenjati

Iz Klinike za dječje bolesti Zagreb priopćili su ranije kako ni jednom njihovu djelatniku nije dokazana infekcija koronavirusom, dok su liječnici koji su se u zadnjih 14 dana vratili iz inozemstva stavljeni u samoizolaciju, ovisno o državi iz koje su se vratili.

Komentirajte prvi

New Report

Close