Autocesta Rijeka-Zagreb posudila 70 milijuna eura na sedam godina

Autor: Marija Brnić , 14. srpanj 2016. u 14:20
Dobili su dvije godine počeka/Slavko Mindžor/PIXSELL

Kompanija zaključila ugovor s PBZ-om, Ersteom, Splitskom i Zagrebačkom bankom.

Autocesta Rijeka-Zagreb zaključila je ugovor o dugoročnom kreditu u visini od 70 milijuna eura sa zajednicom ponuditelja koju čine Privredna, Erste&steiermärkische, Splitska i Zagrebačka banka, koje su se i jedine natjecale na javnom natječaju otvorenom još potkraj prošle godine.

Kredit je ta državna tvrtka zatražila na rok od sedam godina i uz dvije godine počeka, a pozajmicom bi osigurala uredno servisiranje postojećih kreditnih obveza u 2016. godini. Početna procijenjena vrijednost nabave kredita, koja uključuje sve troškove kredita izuzev glavnice, odnosno trošak kamata, te naknada za odobrenje i za rezervaciju, bila je postavljena na 113 milijuna kuna bez PDV-a, dok je s bankama Autocesta Rijeka-Zagreb ugovor sklopila uz cijenu od 102,3 milijuna kuna uključujući PDV.

Jamstvo za novo kreditno zaduženje Autocesta Rieka-Zagreb imala je od države, a kredit će povući u roku od najviše šest mjeseci od zaključenja ugovora koji je potpisan 9. lipnja. Otplata glavnice kredita trebala bi uslijediti nakon dvije godine, a prema ugovoru otplaćivat će ju se u tromjesečnim ratama, dok će jednakom dinamikom kamate otplaćivati od početka korištenja kredita. 

Komentirajte prvi

New Report

Close