Aktivist pokreta “Neću usluge toplane” saslušan u karlovačkoj policiji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. srpanj 2013. u 11:14
Dominik Grgurić/PIXSELL

Domagoj Švegar priopćio je jutros kako je jučer bio na saslušanju u Policijskoj upravi karlovačkoj zbog kaznene prijave koju je protiv njega, zbog lažnog prijavljivanja, podnijela Gradska toplana.

Aktivist Građanskog pokreta "Neću usluge toplane" Domagoj Švegar priopćio je jutros kako je jučer bio na saslušanju u Policijskoj upravi karlovačkoj zbog kaznene prijave koju je protiv njega, zbog lažnog prijavljivanja, podnijela Gradska toplana, što doživljava kao pokušaj ušutkavanja i zastrašivanja.

"Ovu prijavu Gradske toplane doživljavam kao pokušaj ušutkavanja građana koji poput mene podnose prijave i vode sudske sporove s tom tvrtkom, a takvih je mnogo, te općenito kao zastrašivanje građana koji podignu glas za zaštitu svojih ljudskih prava, odnosno prava ostalih građana", navodi Švegar u priopćenju.

Podsjeća da je Gradsku toplanu prijavio mjerodavnim državnim institucijama zbog sumnje u kršenje više zakona te da je veći dio tih prijava ocijenjen opravdanima, zbog čega se trenutno na karlovačkom sudu protiv toplane vodi 16 postupaka koje su pokrenule institucije koje brinu o zaštiti potrošača.

Najavljuje kako će i ubuduće, bude li raspolagao informacijama da postoji sumnja u počinjenje kaznenog djela, podnositi prijave jer to smatra svojom građanskom dužnošću.

"Nadam se da će ulaskom u EU i naše institucije profunkcionirati, jer ovo što se događa u Karlovcu karakteristično je za diktatorske režime i vojnu huntu. Tragično je što institucije RH ne mogu ili ne žele zaustaviti agresivno monopolističko iživljavanje poput naplaćivanja neisporučene energije rješenjima o ovrsi ili poput prisiljavanja na korištenje usluga grijanja koje ljudi ne žele, jer na raspolaganju imaju višestruko jeftiniju alternativu", zaključuje Švegar u priopćenju.

U svibnju je javnost izvijesio kako je Državni inspektorat pred Prekršajnim sudom u Karlovcu podigao 19 optužnih prijedloga protiv Gradske toplane, na temelju 43 predstavke ili prijave koju su protiv toplane uputili građani i udruge za zaštitu potrošača.

Komentirajte prvi

New Report

Close