Airbnb kroji svoje smjernice za čišćenje, zaziva ‘luftanje’ i dan pauze

Autor: Marija Crnjak , 28. travanj 2020. u 21:59
Protokol će biti dostupan svim domaćinima, a Airbnb ih poziva na sudjelovanje, iako to neće biti njihova obaveza/FOTOLIA

U Airbnb-u ističu da su i dosad imali odlične ocjene za čistoću smještajnih jedinica.

Airbnb će u svibnju lansirati novi protokol o čišćenju prostora namijenjenih iznajmljivanju turistima, s detaljnim postupcima i uputama kako očistiti svaku sobu u priručniku na 40 stranica.

Kako su izvijestili iz Airbnb-a, nove smjernice će uključivati program učenja i certificiranja za domaćine koji će biti vidljiv gostima, tako da će gosti moći rezervirati smještaj koji je uključen u program.

U Airbnb-u ističu da su i dosad imali odlične ocjene za čistoću smještajnih jedinica te navode da je čak 94 posto svih Airbnb recenzija pokazalo je da su gosti zadovoljni čišćenjem, ocjenjujući ih sa 4 ili 5 zvjezdica.

Protokol za čišćenje za domaćine sadržavat će posebne informacije o prevenciji Covid-19, kao što je upotreba osobne zaštitne opreme, poput maski i rukavica e ili određenih sredstava za čišćenje, kao i dezinfekcijskih sredstava koja su odobrila regulatorna tijela.

Kao preventivna mjera preporučuje se i 24-satno provjetravanja između različitih “tura” gostiju, kako bi se na najmanju mjeru svela mogućnost prijenosa virusa putem zraka. Iznajmljivačima se preporučuje i ugradnja sefa za ključeve ili pametne brave s digitalnim otključavanjem, što će omogućiti fleksibilne ulaske i izlaske iz apartmana, kako bi se smanjio kontakt s gostima.

Trebali bi se pobrinuti da u smještaju ima dovoljno zaliha svih osnovnih sadržaja poput sapuna za ruke, papirnatih ručnika, WC papira… Protokol će biti dostupan svim domaćinima, a Airbnb ih poziva na sudjelovanje, iako to neće biti njihova obaveza. Putem Airbnba u Hrvatskoj se 2019. godine rentalo 162 tisuće objekata u kojima se bilo 1,93 mil. dolazaka.

Komentirajte prvi

New Report

Close