Agrokorovim kompanijama u novoj godini i nova imena, a i sam Agrokor će dobiti potpuno novo ime

Autor: Poslovni.hr , 31. prosinac 2018. u 13:04
Foto: Filip Kos/PIXSELL

S provedbom na Trgovačkom sudu u Zagrebu postala je službena informacija prema kojoj su sva buduća zrcalna društva Grupe Agrokor, osim Agrokora d.d., koja su do sada bila registrirana kao tvrtke pod generičkim imenima dobila sa zadnjim danom ove godine i službeno nova imena. Nova imena društava koja će početi s operativnim poslovanjem po završetku implementacije nagodbe vjerovnika Agrokora sastoje se od starog imena i dodatka plus.

Tako će, primjerice, Konzum po završetku implementacije poslovati pod imenom Konzum plus, Jamnica pod imenom Jamnica plus, Zvijezda kao Zvijezda plus, Ledo pod imenom Ledo plus itd. U prijelaznoj fazi sjedišta svih novih društava bit će u Zagrebu, a po implementaciji nagodbe bit će vraćena u gradove u Hrvatskoj u kojima su sada. Staro ime zadržano je u nazivima novih tvrtki radi očuvanja vrijednosti snažnih brendova ovih kompanija, koje će i nakon implementacije nagodbe nastaviti nastupati na tržištu pod sadašnjim brendovima

Za razliku od zrcalnih društava, krovna kompanija Agrokor d.d. će do kraja siječnja dobiti potpuno novo ime te više neće koristiti naziv „Agrokor“.

Sve ove promjene dio su procesa implementacije nagodbe vjerovnika Agrokora, koji bi trebao biti završen do kraja prvog kvartala 2019. godine. U međuvremenu, izvanredna uprava Agrokora pod vodstvom Fabrisa Peruška i Irene Weber po uspješnom okončanju financijskog provodi i poslovno restrukturiranje kompanije, čiji su rezultati vidljivi u dobrim poslovnim rezultatima svih glavnih operativnih kompanija.

U deset mjeseci 2018. godine Agrokorove kompanije imale su ukupan prihod od oko 20 milijardi kuna, dok je operativna dobit dosegla iznos od 1,7 milijardi kuna. Najveći doprinos operativnom rezultatu dale su kompanije iz područja prehrane, čija je dobit iz operativnog poslovanja bila za gotovo 70 milijuna kuna veća od plana, te maloprodaja i veleprodaja koja je ostvarila 28,7 milijuna kuna veću dobit iz operativnog poslovanja od planirane. Konzum je u prvih deset mjeseci ove godine plan premašio za čak 50 posto te je realizirao gotovo 430 milijuna kuna dobiti iz operativnog poslovanja.

Izvanredni povjerenik Fabris Peruško je ovim povodom rekao: “Dok je 2017. bila godina mukotrpnog spašavanja sustava od kolapsa, 2018. godine je pozitivna prijelomnica u svakom pogledu, od pregovora o nagodbi, njezinog izglasavanja i pravomoćnosti, preko međunarodnog priznanja postupka izvanredne uprave u SAD-i u Švicarskoj do odličnih rezultata poslovanja sustava. 2019. godina će, siguran sam, biti godina još boljih perspektiva za sve naše kompanije, zaposlenike i nove vlasnike.“ 

Komentari (6)
Pogledajte sve

To je nevjerojatno koliko je HDZ opljačkao Hrvate od 1991.
HDZ Lo.povi.

Trebali su nazvati tvrtke LEDO NEXT Generation.
U ovom slučaju DEgeneration.

Ovo je čisti kriminal. .Zbog slične situacije , na sudu u Bjelovaru…..sude tamo nekima, jelte,
za kazneno djelo……. ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI……..jer , tamo neki direktor
je pustio da jedno društvo ode u picku materinu…a onda je registrirao drugo društvo PLUS d.o.o.

Pa, dobro jesmo li mi zbilja ovce…telad..koja druga živina ..?

Jedino još nemam ideju kako prenijeti svoju imovinu u obliku dionica iz postojećih u
svoje novoosnovano društvo.

tu ce im padati nastavak zapocete pljacke a padat ce i jos nesto..vrijeme ce pokazati

Jako , jako neprecizno i čista obmana.
Sramotno je što je to službena objava na stranicama tvrtke od strane skupo plaćenih pravnih savjetnika Agrokora.
To nisu nova imena postojećih društava već novoosnovana društva , navodno su to sada d.o.o. na koja će se prenijeti u postupku implementacije Nagodbe sva imovina postojećih društava , a dugovi i postojeći dioničari ostati će u sadašnjim društvima praznim ljušturama i otići u likvidaciju.
Ta novoosnovana društva u ovom trenutku nemaju nikakve veze sa Ledom , Jamnicom ,Beljem i dr. Veza će se uspostaviti tek ako i kada uspiju izvući imovinu iz postojećih društava i prebaciti je u svoja novoosnovana društva.
Nisam primila nikakvu obavijest od SKDD da sam sada vlasnik dionica Ledo plus r-a , Belje plus itd.
Zbog toga su , kako kažu , u prijelaznom razdoblju sjedišta svih ” plus ” društava u Zagrebu.
Naravno da je sigurnije sve to riješiti na jednom sudu u Zagrebu . Trgovačkom sudu.
I ja mogu osnovati za 20 000 kuna d.o.o. i nazvati ga ne Ledo plus jer je to ime sada zauzeto , ali npr. Ledo minus.
I Trgovački sud mi to ne može odbiti.
Jedino još nemam ideju kako prenijeti svoju imovinu u obliku dionica iz postojećih u
svoje novoosnovano društvo.

New Report

Close