Adventske kućice idu na natječaj, a bit će i skuplje

Autor: Marija Crnjak , 19. travanj 2022. u 22:00
Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević kaže da se nadograđuje model dodjele kućica/R. Anić/PIXSELL

Najavio i veći broj adventskih kućica, kako zbog očekivanog smirenja pandemije, tako i zbog Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru koje će se održavati u to vrijeme.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u utorak da će se za dodjelu nekih lokacija na ovogodišnjem Adventu uvesti javni natječaji i tako odabirati organizatori koji će provesti kulturni program te ponuditi koncept ugostiteljske ponude, uz dosta više cijene za svaku lokaciju.

“Imat će fiksne cijene za svaku lokaciju koje će biti dosta više u odnosu na 2019., a zatim će povjerenstvo odabrati organizatora programa. Oni će imati obvezu odraditi do kraja cijeli kulturni program i ugostiteljsku ponudu”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare.

Time se, naveo je, nadograđuje model kojim su za prošli Advent javne površine dodjeljivane putem javnih dražbi, a javni natječaj provest će se za neke lokacije, uključujući i one u gradskim četvrtima, kako bi se sam Advent decentralizirao.

Najavio i veći broj adventskih kućica, kako zbog očekivanog smirenja pandemije, tako i zbog Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru koje će se održavati u to vrijeme.

Tomašević je izvijestio i da je Grad na natječaju osigurao bespovratnih 7,5 milijuna kuna za postavljanje solarnih elektrana na zgrade javnih objekata kapaciteta preko 1,4 MW, putem norveškog financijskog mehanizma.

Usto, dodao je da podupire plan za ubrzanje obnove koji je prošlog tjedna predstavio ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Paladina.

“Ovih pet točaka pozdravljamo jer su one sadržajno onakve kakve smo mi zagovarali otkad smo došli na vlast”, rekao je, no nije želio komentirati je li Paladina dobar izbor za ministarsku funkciju. “Odgovornost za potencijalno loše provođenje obnove bit će na premijeru i Vladi”, zaključio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close