Adris Grupa i Atlantic osnivaju konzorcij za kupnju nekoliko Agrokorovih tvrtki?

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2017. u 12:44
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Uvjereni smo da bi to bilo korisno ne samo za te tvrtke nego i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini”, kazali su iz Adrisa.

Atlantic Grupa i Adris osnivaju konzorcij putem kojeg namjeravaju preuzeti pojedine Agrokorove tvrtke, objavio je Jutarnji list. N1 je za potvrdu ove informacije kontaktirao dvije tvrtke.

Prema pisanju Jutarnjeg lista tvrtke za koje su Adris i Atlantic zainteresirani su Ledo i Jamnica. U Adrisu su N1 televiziji izrazili spremnost na osnivanje konzorcija, kao i da će u njega, stvore li se uvjeti za to, pozvati druge uspješne hrvatske tvrtke, što će, smatraju, biti korisno za hrvatsko gospodarstvo.

"Adris ne komentira medijske napise. Ali, ako budu stvoreni uvjeti za to, Adris je spreman zajedno s uspješnim hrvatskim tvrtkama tražiti cjelovito rješenje za Agrokor, to vise sto je riječ o tvrtkama koje imaju poslovnu vjerodostojnost i investicijski potencijal. Uvjereni smo da bi to bilo korisno ne samo za te tvrtke nego i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini", kazali su iz Adrisa za N1.

Iz Atlantica su, pak, dobili drugačiji odgovor.

"Atlantic Grupa ne poduzima nikakve aktivnosti vezano za formiranje konzorcija za kupnju dijelova sustava Agrokor. Kao listana kompanija o takvim bismo namjerama najprije obavijestili Zagrebačku burzu, a ine medijske napise ne možemo interpretirati", napisali su u odgovoru na naš upit.

Komentirajte prvi

New Report

Close