odlucio sam se vratiti na espresso kavicu pa buduci da imam dojam da ste Vi strucnjak koju biste vrstu preporucili kao best buy
unaprijed hvala
pofuk
za uvaženog pofuka izložio bih svoje skromno znanje crne tekućine,
kava je kao vino, ovisna o sorti, vrsti tla, položaju plantaže, nadmorskoj visini, berbi, sušenju, odvajanju zrna od ploda, a naravno i o svim postupcima kojima se hvale poznati brendovi,
uglavnom svi povezuju kvalitetu s imenom brenda što je naravno i cilj tog proizvođača i ne podcijenjujem ih jer je potrebno uložiti veliki trud da bi napravili kvalitetnu mješavinu koja će imati dobar okus, miris i bogatu pjenu, ali vi kolega pofuk zahtijevajte više!
postoje dvije osnovne sorte:robusta i arabika
robusta je raširenija i jeftinija, daje puno jaču aromu, više pjene i kofeina pa je u našim krajevima više vole jer bolje udara
arabika je kvalitetnija, blaža, finog mirisa, raznih okusa i buqeta ovisno o plantaži.
od danas počnite piti običnu kavu, bez mlijeka i šećera.
kao filter, kao crna, kao espresso, svejedno kako bila pripravljena, važno da osjetite stvarni okus i otkriti ćete novi svijet.
istražite koji okus vam odgovara, za početak u prvoj birtiji isprobajte kratki espresso, ak ga nemrete popiti čistog tek onda dodajte šećer i mlijeko ili ostavite
u dobroj kavi na nepcima možete osjetiti cijeli niz okusa od čokolade, cimeta, lješnjaka, slatkastih okusa, a nakon ispijanja vam treba ostati fin okus u ustima.
Preporučujem 100% arabiku, dosta brendova ima takvu u ponudi, meni najdraže su u bio i eko shopovima, još ako je i fair trade, znači da je i onaj najvažniji u lancu, mali plantažer na 2000 metara iz Nepala, Etiopije, Kolumbije ili Dominikane nešto zaradio…
Trenutno pijem espresso mješavinu 70% robuste i 30% arabike talijanske masovne pržionice, treba razbiti ovu siječanjsku depresiju kofeinom, ali fali finih okusa, pa zato je tu tamna kraševa čokolada..
[/quote]
HVALA NAJLJEPSA
odmah sam cim sam procitao Vase postove o dionicama shvatio da ste vrhunski strucnjak ne samo za espresso nego i za kavicu a bogami i kafu
kafu ni u vrticu nisam pio sa mljekom i drago mi je da barem u necemu sto se tice dionica zivotnih ne gresim a to ste mi Vi sada potvrdili
gledajte imam jo jedan problem …….neki dan sam pio espreso sta se radi od neke zivine sto ga posere da oprostite na izrazu…..mislim da je nekakav zec ili macka u pitanju
iso sam par puta na ti kavu ali sam dobio nus pojave ……ne samo sto imam meku stolicu nego me i boli glava kak je skupa………sta da radim????
unaprijed hvala
pofuk
gledajte imam jo jedan problem …….neki dan sam pio espreso sta se radi od neke zivine sto ga posere da oprostite na izrazu…..mislim da je nekakav zec ili macka u pitanju
iso sam par puta na ti kavu ali sam dobio nus pojave ……ne samo sto imam meku stolicu nego me i boli glava kak je skupa………sta da radim????
unaprijed hvala
pofuk
hmm
ovdje je očito riječ o ugrozi vašeg tijela od strane agresivnoposesivnoljubomorne djelatnice ugostiteljskog zdanja
odnesite joj cvijeće,
a zec, lisica ili mačka se podrazumijevaju, žene vole krzno
htel sam nekaj napisati, ali sam skroz poizabil dok sam pisal prijavu.
Nikaj…više sreće drugi put….i ne sad slučajno da bi bili žalosni radi toga….em se desi.
[wink]
za uvaženog pofuka izložio bih svoje skromno znanje crne tekućine,
kava je kao vino, ovisna o sorti, vrsti tla, položaju plantaže, nadmorskoj visini, berbi, sušenju, odvajanju zrna od ploda, a naravno i o svim postupcima kojima se hvale poznati brendovi,
uglavnom svi povezuju kvalitetu s imenom brenda što je naravno i cilj tog proizvođača i ne podcijenjujem ih jer je potrebno uložiti veliki trud da bi napravili kvalitetnu mješavinu koja će imati dobar okus, miris i bogatu pjenu, ali vi kolega pofuk zahtijevajte više!
postoje dvije osnovne sorte:robusta i arabika
robusta je raširenija i jeftinija, daje puno jaču aromu, više pjene i kofeina pa je u našim krajevima više vole jer bolje udara
arabika je kvalitetnija, blaža, finog mirisa, raznih okusa i buqeta ovisno o plantaži.
od danas počnite piti običnu kavu, bez mlijeka i šećera.
kao filter, kao crna, kao espresso, svejedno kako bila pripravljena, važno da osjetite stvarni okus i otkriti ćete novi svijet.
istražite koji okus vam odgovara, za početak u prvoj birtiji isprobajte kratki espresso, ak ga nemrete popiti čistog tek onda dodajte šećer i mlijeko ili ostavite
u dobroj kavi na nepcima možete osjetiti cijeli niz okusa od čokolade, cimeta, lješnjaka, slatkastih okusa, a nakon ispijanja vam treba ostati fin okus u ustima.
Preporučujem 100% arabiku, dosta brendova ima takvu u ponudi, meni najdraže su u bio i eko shopovima, još ako je i fair trade, znači da je i onaj najvažniji u lancu, mali plantažer na 2000 metara iz Nepala, Etiopije, Kolumbije ili Dominikane nešto zaradio…
Trenutno pijem espresso mješavinu 70% robuste i 30% arabike talijanske masovne pržionice, treba razbiti ovu siječanjsku depresiju kofeinom, ali fali finih okusa, pa zato je tu tamna kraševa čokolada..
[/quote]
HVALA NAJLJEPSA
odmah sam cim sam procitao Vase postove o dionicama shvatio da ste vrhunski strucnjak ne samo za espresso nego i za kavicu a bogami i kafu
kafu ni u vrticu nisam pio sa mljekom i drago mi je da barem u necemu sto se tice dionica zivotnih ne gresim a to ste mi Vi sada potvrdili
gledajte imam jo jedan problem …….neki dan sam pio espreso sta se radi od neke zivine sto ga posere da oprostite na izrazu…..mislim da je nekakav zec ili macka u pitanju
iso sam par puta na ti kavu ali sam dobio nus pojave ……ne samo sto imam meku stolicu nego me i boli glava kak je skupa………sta da radim????
unaprijed hvala
pofuk
[/quote]
dokup, samo dokup G. Pofuk
pa ce proci glava..
kaj se tice kave ,ja ni nitko od mojih tog dana nije bio na proizvodnoj liniji-vjerojatno su vam podvalili kavu od neke bolesne macke…
ISTINITE HISTORIJSKE CINJENICE
SVOJEDOBNO SU PITALI PIKASA STA MISLI O MATISU
ODGOVOR JE BIO BAS NISTA
pofuk
to ne bi pisao jer vjerojatno nikog ne interesira ali ovom cinjenicom odgovaram svima koji me pitaju na privat sta mislim o pojedinij dionici
prijatno posle podne
Ima l’ koga il’ ste se svi spomrzli? (kak neki od ovde nazočnih)
[wink]
ajde dobro je…..vec sam se prestrasil kak je ladno,ovo je samo prolazno
http://www.jutarnji.hr/stize-nam-malo-ledeno-doba-od-30-godina/515837/
pofuk
ajde dobro je…..vec sam se prestrasil kak je ladno,ovo je samo prolazno
http://www.jutarnji.hr/stize-nam-malo-ledeno-doba-od-30-godina/515837/
pofuk
kkkkk…sssssi rrrrrkkkkkklllll?
[wink]