I najsporiji ,
ako ne izgubi cilj iz vida ,
uvijek ide brže od onoga,
koji trčkara bez smisla.
Lessing
keka molim Vas javite mi se na privat jer nemogu naci adresu Vaseg kaslica za privat poruke
unaprijed hvala
pofuk
drzim fige,samo naprijed pofuk…
evo jos jedne molitve u podne…http://www.youtube.com/watch?v=JAYXRtNxsGA&feature=related
evo do sad sam trazio stvar kaj pase za danasnji dan……pa ak Vam se svidi verzija dajte molim Vas tamo na engledkom pohvalite ovog zemu kaj svira ovu gitaru jer on prati sve postove i komentare na yutubu
pofuk
OBAVIJEST
GODINAMA ME LJUDI PIATAJU pofuk TKO JE TVOJ NAJDRAZI BRKO
EVO DOSLO JE VRIJEME I DA KAZEM
pofuk
drzim fige,samo naprijed pofuk…
evo jos jedne molitve u podne…http://www.youtube.com/watch?v=JAYXRtNxsGA&feature=related
Nije to molitva… to su ti "križni puti"… pa vidiš kolko ih ima…a ima i ministrantici
[wink]
Prijatelj i sjenka nikad nisu stalni, uza te su samo kad su vedri dani…"
Ljubomir Nenadović
A kaj ak su vedre noći…kak je recimo ova bila?
Pa je sad -10 v jutro… ima i to veze z prijatelima?
[wink]
…tu počinje more koje nema kraja do kraja svijeta.
Tu gdje stojimo.
Kad bismo mogli znati idući znak plime iza tih blistavih vala,
znali bismo ono
što čovjek nikad nije znao, ni pročitalo ljudsko oko..
Swinburne
…tu počinje more koje nema kraja do kraja svijeta.
Tu gdje stojimo.
Kad bismo mogli znati idući znak plime iza tih blistavih vala,
znali bismo ono
što čovjek nikad nije znao, ni pročitalo ljudsko oko..
Swinburne
kaj sad….ima kraja ili nema kraja?
[wink]
odlucio sam se vratiti na espresso kavicu pa buduci da imam dojam da ste Vi strucnjak koju biste vrstu preporucili kao best buy
unaprijed hvala
pofuk
za uvaženog pofuka izložio bih svoje skromno znanje crne tekućine,
kava je kao vino, ovisna o sorti, vrsti tla, položaju plantaže, nadmorskoj visini, berbi, sušenju, odvajanju zrna od ploda, a naravno i o svim postupcima kojima se hvale poznati brendovi,
uglavnom svi povezuju kvalitetu s imenom brenda što je naravno i cilj tog proizvođača i ne podcijenjujem ih jer je potrebno uložiti veliki trud da bi napravili kvalitetnu mješavinu koja će imati dobar okus, miris i bogatu pjenu, ali vi kolega pofuk zahtijevajte više!
postoje dvije osnovne sorte:robusta i arabika
robusta je raširenija i jeftinija, daje puno jaču aromu, više pjene i kofeina pa je u našim krajevima više vole jer bolje udara
arabika je kvalitetnija, blaža, finog mirisa, raznih okusa i buqeta ovisno o plantaži.
od danas počnite piti običnu kavu, bez mlijeka i šećera.
kao filter, kao crna, kao espresso, svejedno kako bila pripravljena, važno da osjetite stvarni okus i otkriti ćete novi svijet.
istražite koji okus vam odgovara, za početak u prvoj birtiji isprobajte kratki espresso, ak ga nemrete popiti čistog tek onda dodajte šećer i mlijeko ili ostavite
u dobroj kavi na nepcima možete osjetiti cijeli niz okusa od čokolade, cimeta, lješnjaka, slatkastih okusa, a nakon ispijanja vam treba ostati fin okus u ustima.
Preporučujem 100% arabiku, dosta brendova ima takvu u ponudi, meni najdraže su u bio i eko shopovima, još ako je i fair trade, znači da je i onaj najvažniji u lancu, mali plantažer na 2000 metara iz Nepala, Etiopije, Kolumbije ili Dominikane nešto zaradio…
Trenutno pijem espresso mješavinu 70% robuste i 30% arabike talijanske masovne pržionice, treba razbiti ovu siječanjsku depresiju kofeinom, ali fali finih okusa, pa zato je tu tamna kraševa čokolada..
@Espresso
ti si se tolko raspisal , ali si odma v startu zajebo.
PA NEBREŠ MI VINO I KAVU USPOREĐIVATI!!!!
A osim toga…gle kakve još kave ima
[img]http://www.nestle.co.uk/NR/rdonlyres/061FFD7C-1360-4357-9566-4F64FF97E854/0/KenjaraReg.jpg[/img]
[wink]