‘Situacija oko njemačkih izjava je bura u čaši mlijeka’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Situacija oko njemačkih izjava je bura u čaši mlijeka’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

…ovo su neke nove izreke…bura u čaši mlijeka…tjerali lisicu a istjerali grizlija…

…a što fali vodi,i što fali vuku…

…previše su hrvatski…[emo_zloban]

U tipičnj maniri promašenog,beskorisnog i ne naročito sposobnog čovjeka srednje dobi koji je uvijek primao plaću samo iz budžeta Milanović ide linijom najmanjeg otpora i pokušava negirati postojanje problema kako se ne bi morao angažirati na njegovom rješavanju.

To je, najblaže rečenio, neodgovorno obmanjivanje javnosti. Prvo, osim kvantitativnih postoje i kvalitativne ocjene učinjenog. U Njemačkoj se upozorava da su neki od preostalih zadataka vrlo ozbiljni i da ih neće biti lako ispuniti: primjerice nedodirljivost za ratne zločine, etnička pristranost u presudama za usporedive zločine zbog čega posebno trpe građani srpske nacinalnosti, mediji koji “stereotipno pišu o manjinama kao o stranim tijelima a ne integralnom dijelu hrvatskog društva” itd…itd…

Drugo,poljuljan je kredibilitet Komisije EU i još više Directorate General for Enlargement, tjelo koje se optužuje da umjetno održava “enlargement show” na životu jer bi inače ostali bez posla. Zato su neke zemlje odlučile same provjeravati napredak zemalja budućih članica – naravno na čelu s Njemačkom.

Zaključak: Napredak Hrvatske više neće ocjenjivati samo Komisija EU na bazi onog što joj priredi Directorate Genaral for Enlargement.

Jedino članstvo Hrvatske koje je neupitno je ono u grupi država nespremnih za MMF.

New Report

Close