EN DE

PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo malo sam čitao po internetu o modelima privatizacije pa sam naišao na jednu zanimljivu rečenicu iz jednog starijeg članka:

Također je ustvrdio kako će time unatoč tomu radnicima biti osigurane dodatne pogodnosti. “Predviđamo mogućnost da radnici sudjeluju u kupnji dionica poduzeća, organizirano zajedno s menadžmentom, do 25 posto. Radnici, dakle, neće imati upravljački paket u rukama, ali će imati znatan kontrolni paket i mogućnost da upravljaju vlastiom sudbinom”, istaknuo je. Država ima manje ili veće udjele u još 967 tvrtki. Samo je manji dio u većinskom državnom vlasništvu – njih 129. Mnogo je više onih u kojima država ima manje od polovine vlasništva. Pripadne li radnicima 25 posto, teško je očekivati investitora za ostatak tvrtke.

http://www.nacional.hr/articles/view/24377/

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

[color=blue]NAJVEĆA PROIZVODNJA U POSLJEDNJIH 10 GODINA[/color]
11. prosinac 2007

Predsjednik Uprave naše tvrtke Boris Mesarić i član Uprave i Izvršni direktor za komercijalne poslove Nedjeljko Klopček održali su jučer tradicionalnu predblagdansku konferenciju za novinare. «Zahvaljujem Vam se na krasnom, iskrenom i pravom informiranju javnosti o događajima u Petrokemiji. Naša suradnja je zaista na zavidnom nivou», kazao je u uvodnoj riječi predsjednik Uprave.
U nastavku je istaknuo kako je dobro što se možemo za ovu godinu pohvaliti s pozitivnim poslovnim rezultatima. «Imali smo dovoljno plina i proizvest ćemo gotovo 1.300.000 tona gnojiva u 2007., što nam je najveća proizvodnja u posljednjih 10 godina. Ovu godinu završit ćemo s pozitivnim rezultatom i danas možemo reći da je Petrokemija zdrava tvrtka», istaknuo je Mesarić. Povećana je i prodaja gnojiva, a naročito veseli što je povećana u Hrvatskoj.
«Sa zadovoljstvom možemo reći da dolazi do porasta potrošnje u Hrvatskoj, i to od 8 do 10 posto», izvijestio je novinare član Uprave Nedjeljko Klopček. Nažalost, bez obzira na to povećanje još uvijek smo na niskoj razini potrošnje, dodao je. «Ima tu još puno prostora za potrošnju i na cijelom regionalnom tržištu očekujemo njen porast», zaključio je Klopček.
Predsjednik Uprave nije propustio spomenuti niti probleme s kojima ćemo se susresti u sljedećoj godini. Na prvom mjestu je, kao i obično, plin. «Ne možemo više govoriti da nema dovoljno infrastrukture, no problem je što plina nema dovoljno. Glavni problem leži u širokoj potrošnji koja nekontrolirano raste. Nadamo se da zima neće biti jako hladna, a ako bude to će nam opet stvoriti određene probleme. Morat ćemo razgovarati i o cijeni plina», naglasio je. Tu je i pitanje svih sirovina na svjetskom tržištu, na kojem se događaju veliki poremećaji. Više nitko ne pita za cijenu, već samo za količinu, ali prednost naše tvrtke predstavljaju dugogodišnji partnerski odnosi s isporučiteljima sirovina. «Ipak vjerujem da će i 2008. biti dobra godina za Petrokemiju. Ovakva industrija ima apsolutno svoje mjesto i svoju budućnost u ovoj regiji», zaključio je predblagdansko obraćanje novinarima predsjednik Uprave naše tvrtke.

Ključni dio rečenice

Više nitko ne pita za cijenu, već samo za količinu……………….[thumbsup]

http://www.petrokemija.hr

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

http://www.nacional.hr/articles/view/24377/

Čim vidim odakle je članak, više mi nije zanimljiv.

Nego vezano za Mikin post… Nitko ne može znati zašto taj hypo istresa… bar po ovakvim cijenama, umjesto da ju malo dignu pa onda istovare.

Ali ja mislim da se bez obzira na tih 40+K teško može u kratkom roku skupiti neka ozbiljnija količina… Puno puta smo znali vidjeti da nakon prvih 5, ili 10 ponuda za prodaju u kojima stoji par tisuća komada s vrlo malom cjenovnom razlikom, daljnji nalozi postaju sve manji količinski, a uz sve veće “stepenice”. Naravno da uvijek nilski može ubaciti nove količine, ali pitanje je što bi se moglo zgrabiti kada bi se npr. jednu večer objavila privatizacija…
Zato IMO, bolje je skupljati malo po malo, a i radim to već blizu godinu dana…

“Zrno po zrno, pogača…”[wink]

Goran8: ” http://www.nacional.hr/articles/view/24377/ ” Čim vidim odakle je članak, više mi nije zanimljiv. Nego vezano za Mikin post… Nitko ne može znati zašto taj hypo istresa… bar po ovakvim cijenama, umjesto da ju malo dignu pa onda istovare. Ali ja mislim da se bez obzira na tih 40+K teško može u kratkom roku skupiti neka ozbiljnija količina… Puno puta smo znali vidjeti da nakon prvih 5, ili 10 ponuda za prodaju u kojima stoji par tisuća komada s vrlo malom cjenovnom razlikom, daljnji nalozi postaju sve manji količinski, a uz sve veće “stepenice”. Naravno da uvijek nilski može ubaciti nove količine, ali pitanje je što bi se moglo zgrabiti kada bi se npr. jednu večer objavila privatizacija… Zato IMO, bolje je skupljati malo po malo, a i radim to već blizu godinu dana… “Zrno po zrno, pogača…”[wink]

Onda neće biti laganog skoka nego će cijena sa 280 otići na 1500 kuna preko noći kao kod niti jedne dionice.
A privatizacija možda bude za koji mjesec…..prevelik je trenutno raspon između tržišne i realne cijene.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Nakraju ispadne da mi znamo ono što fond manageri koji su neprestano na izvoru bitnih informacija ne znaju i ne mogu zakljuciti.

Jucerasnja vijest je za njih relativno nebitna jer broj dionca na trzistu nece biti toliki da bi bio zanimljiv fondovima, a mali ulagaci su jucerasnju vijest o prodaji dionica radnicima shvatili u negativnom kontekstu, to je vidljivo po danasnjoj prodaji. Kupnja je smijesno slaba, po 5-10kom, ljudi placaju 10% min. naknade. [huh][shocked]

Nakraju ispadne da mi znamo ono što fond manageri koji su neprestano na izvoru bitnih informacija ne znaju i ne mogu zakljuciti.
]

3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 208.022 6,23 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 101.814 3,05 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 59.415 1,78 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 46.329 1,39 Skrb. račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 40.112 1,20 Skrb. račun

Jucerasnja vijest je za njih relativno nebitna jer broj dionca na trzistu nece biti toliki da bi bio zanimljiv fondovima, a mali ulagaci su jucerasnju vijest o prodaji dionica radnicima shvatili u negativnom kontekstu, to je vidljivo po danasnjoj prodaji. Kupnja je smijesno slaba, po 5-10kom, ljudi placaju 10% min. naknade. [huh][shocked]

Mene to ne čudi.
O njihovom “velikom” znanju mi dovoljno govori to što npr. u Podravskoj banci Petrokemija koja je u Crobexu, kojom se trguje SVAKI dan, koja ima vrlo stabilnu cijenu, relativno veliku tržišnu kapitalizaciju, blabla… je na listi drugorazrednih dionica i ako ju želite založiti priznaju 50% od tržišne vrijednosti.

Ja ne mislim da oni nešto puno više znaju od nas, jednostavno imaju posao u kojem mogu od smeća napraviti zlato i obratno…ali samo srednjoročno…

Čak nemaju ni motiva kakvog imamo mi…[cool]

Kazem, da stvari stoje onako kako to optimisti na forumu prikazuju danas bi promet bio 5-6 milijuna kuna, a na kupnji prosjecan nalog od 200-300 komada, a cijena jurnula bar 5% gore.

U realnosti je promet 200k kn, s nalozima na kupnji od 10-15kom (prosjecan nalog/transakcija 2000-3000kn), prodaja ipak ima nalog 330kom, zatim 149kom zatim 800kom..

Zadnjih dana se redovito dogodi da netko pri samom zatvaranju kupi 1-2kom po prodajnoj cijeni i ptkm zavrsi u zelenom, ali prosjecna redovito bude manja od jucerasnje…
[undecid]

A i u prilog efikasnosti i kompetenciji fond manageri ide i nemogućnost da pobjede CROBEX.

In a strict sense, there wasn't any risk-if the world had behaved as it did in the past.

[color=blue]NAJVEĆA PROIZVODNJA U POSLJEDNJIH 10 GODINA[/color]
11. prosinac 2007

Predsjednik Uprave naše tvrtke Boris Mesarić
Više nitko ne pita za cijenu, već samo za količinu, ali prednost naše tvrtke predstavljaju dugogodišnji partnerski odnosi s isporučiteljima sirovina. «Ipak vjerujem da će i 2008. biti dobra godina za Petrokemiju. Ovakva industrija ima apsolutno svoje mjesto i svoju budućnost u ovoj regiji», zaključio je predblagdansko obraćanje novinarima predsjednik Uprave naše tvrtke.

Ključni dio rečenice

Više nitko ne pita za cijenu, već samo za količinu……………….[thumbsup]

http://www.petrokemija.hr

Mika jesi li mu ti pisao govor

BigBoss: ” [color=blue]NAJVEĆA PROIZVODNJA U POSLJEDNJIH 10 GODINA[/color] 11. prosinac 2007 Predsjednik Uprave naše tvrtke Boris Mesarić Više nitko ne pita za cijenu, već samo za količinu, ali prednost naše tvrtke predstavljaju dugogodišnji partnerski odnosi s isporučiteljima sirovina. «Ipak vjerujem da će i 2008. biti dobra godina za Petrokemiju. Ovakva industrija ima apsolutno svoje mjesto i svoju budućnost u ovoj regiji», zaključio je predblagdansko obraćanje novinarima predsjednik Uprave naše tvrtke. Ključni dio rečenice Više nitko ne pita za cijenu, već samo za količinu……………….[thumbsup] http://www.petrokemija.hr ” Mika jesi li mu ti pisao govor

jelda da nije loše napisano.
[thumbsup]

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

znači ako nema ništa od povečanja vrednosti dionice, trebamo drugo godinu očekivati dividende, koliko ste se je pojedinci nakrcali ni to ne bi bilo loše….[proud]

New Report

Close