Predstavljen JPP projekt gradnje Trga pravde

Naslovnica Forum Komentari članaka Predstavljen JPP projekt gradnje Trga pravde

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

INGRA?

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Super, još centralizacije.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Kužim da su svi antiprotivni svakoj inicijativi, ali ovo uopce nije loš koncept. Ti isti sudovi su i sad smješreni u zgrade, koje i danas gradjani masno placaju. Stare zgrade su energetski neefikasne, komunikacijiski neefikasne, korisnicima (nama gradjanima) neprakticne. Samo premještanjem sudova u ovakav jedan kompleks osigurale bi se goleme uštede, privatni bi partner iz svog komercijalnog interesa (garaže, ugostiteljstvo) pokrivao dio troškova koje sad placaju gradjani, u izgradnji bi se angažirali hrvatski građevinari koji sad grcaju u problemima, a gradjani bi dobili one-stop servis. Prodajom ili iznajmljivanjem postojecih zgradurina pokrio bi se i dobar dio javne investicije. Ako ne gledamo užasno kratkovidno, ovo je jako dobar projekt za svakog gradjanina. Ako cemo se bojat svake inicijative zato sto smo se opekli na nekim projektima u proslosti, onda nam nema spasa. Najbolje da ukinemo drzavu i prodamo se nekome

Pogrešan pristup, radi se JPP za nešto što je samo po sebi javna usluga i nema govora o nekakvim prihodima i dobiti, a javni partner je totalna pasiva, ne osigurava niti jednu komponentu JPP-a (uopće to ne bih nazvao onda partnerstvom, nego outsourcing-om. Privatni partner će u stvari biti financijer države koji će lijepo u 25 godina oploditi te novce, a državu, tj. nas porezne obveznike zadužiti i staviti na “milost i nemilost” privatnog partnera. Druga stvar, zašto se i u okviru ovakvog JPP-a dio ne financira iz EU fondova, i to odmah u dijelu troškova izgradnje?

New Report

Close