Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ruski milijunaš kupuje po RS Burlakov je spreman kupiti i Rudnik Ljubija (državni kapital koji ne pripada Mittal rudnicima Prijedor), te fočanski rudnik mrkog uglja Miljevina, kojeg je Vlada preuzela u stečaju. Tko ima kakvu ideju kako on to misli izvoziti?!?!?!?

Ako Rusi planiraju obnoviti rudnik mrkog ugljena u BiH to bi moglo značiti da očekuju jako, jako visoke razine cijene sirove nafte, koju pak imaju sasvim pristojno u svojim zalihama? Tko danas još kupuje taj ugljen?
Iz Ljubije (rudnik željezne rude) će Rusi malo što izvest jer je taj rudnik još u socijalizmu već dovoljno iscrpila bivša RMK Zenica. Vjerojatno ga Srbi nisu uspjeli utrapiti novoosnovanoj američko-indijskoj korporaciji Mittal Zenica pa ga sada ‘nude’ Rusima. Međutim, Ljubiju je nasljedila Omarska, sada Mittal rudnici Prijedor, koja ima najbogatiju rudu ali s još uvijek malo željeza (48%) pa je obogaćuju s uvoznom brazilskom rudom, koja se btw prevozi brodovima preko jedne najperspektivnije luke na Jadranu.
Nagradno pitanje bi dakle bilo: Koja je to Luka? [lol] [lol] [lol] [lol]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

ono je LUKOIL spominjo nedavno luku ploče pa sad uso na HR tržiste i sad mu treba SMJESTAJ [proud]

Cijena Prodaja
3.800,00 5
3.809,00 1
3.845,00 1
3.848,00 1

3.849,00 2
3.850,00 6
3.888,00 3
3.889,00 3
3.898,99 6
3.900,00 11

Zna li netko u čemu je trik s ovim nalozima?
Zacijelo nisu ‘ostatci’ od trgovanja jer cijena danas nije išla preko 3751,10 kn?! [shocked]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

ono je LUKOIL spominjo nedavno luku ploče pa sad uso na HR tržiste i sad mu treba SMJESTAJ [proud]

…”Da bi strana naftna kompanija poslovala u Hrvatskoj, mora dobiti licenciju za koju je potrebno imati skladište za naftu. A slobodnih skladišta nema i na taj se način onemogućuje ulazak stranih kompanija”, kaže Ivčikov, negirajući da Lukoil želi graditi skladište u Luci Ploče. Za sada Lukoil nema nikakvih konkretnih planova za gradnju terminala na jadranskoj obali, ali želimo dobiti mogućnost, unajmljivanjem ili dogovorom s partnerima, za normalnu logističku aktivnost, dostavu naših naftnih derivata do naših benzinskih postaja”, kaže Ivčikov. ….
http://www.poslovni.hr/79148.aspx

http://www.novilist.hr/De…286128632863286328592863L
daj nerk ovo neko iskomentira, možda jer netko upućen

&

Koristit će ga za dostavu goriva iz svojih rafinerija, no riječnim brodovima na Dunavu mogu stizati relativno ograničene količine goriva—————— i zato hoce da udju u luku jer im je to i dovoz i odvoz [thumbsup]

sampras:
” gogo1: ” kolega sampras… kakvo je raspoloženje u Pločama?? Da su sada izbori da li bi HDZ dobio?? ” Mislim da je zadnjih 8 godina u Pločama SDP na vlasti ali politiku baš i ne pratim previše pa su možda i duže na vlasti a možda i nešto kraće. Trenutno je SDP sigurno. Gradonačelnik Ploča je Ante Karamatić a onaj dožupan Ivo Karamatić koji stalno napada vodeće ljude Luke je njegov sin

a dolaze i lokalni izbori….uz ovakav HDZ još će SDP duuuuuuuugoooooo biti na vlasti u Pločama.

Vidim da se Ploče razvija od kad je Karamatić na vlasti nema šta! Luka čak nije platila vodu komunalnom, u 15 god napravila se jedna stambena zgrada,izgubili općinski sud itd.. To ti je slogan Ljudi su snaga! Idemo dalje! E tu se krije dokapitalizacija u politici! Pozdrav iz HDZ ovske utvrde!

Drugarice i drugovi ne cveta cveće ni u naše preduzeće

moje je mišljenje da je rusima baza zagarantirana u pločama,tako bi iz bosanskog broda dilali naftu,koridor 5c biti će gotov 2010,to je danas izjavio neki mađaroš,ovdje se spremaju spektakularne stvari,nema sumnje da će ploče vrlo brzo biti glavno prometno čvorište u ovom dijelu europe..dakle,sve je na upravi,ako uprava odradi posao kako treba,luka će procvjetati,ako ne,neće propasti,ali neće ni biti ono što investitori očekuju..u srpnju dolazi velika dizalica iz austrije,možda to probudi uspavane ulagače….

Luka će se jako razvijati i strašano povećati prihod u slijedećih 5 godina. Čim se završi dionica autoputa i sva infrastruktura u luci bilanca će gaziti sve rekorde. Naravno, jako je bitna i dokapitalizacija koja bi trebala biti, po mojim saznanjima uskoro, čim se određena ekipa nakupuje dovoljno. Da ne govorim o slučaju ukoliko se država odrekne jednog svog dijela, što je po meni teško moguće. No, svakako dionica LKPC je strašno perspektivna za ovu i slijedećih nekoliko godina!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

ima dosta firmi zanimljivi ,ali ova dionica je po meni najbolja dionica na balkanu , svaka dionica oscilira pa i ova, ali ovo je buducnost ovde nema straha da nema posla , gradi se infrastruktura , i terminali , doce najnovija oprema , prikljucak na trasu koridora Vc . Znam da dosta dionicara ide na dokapitalizaciju , koja je neizbjezna, ali mene zanima na malo duzi rok, i odlucijo sam je ne dirat bar 2 do 3 godine. Vlada mora smanjit svoj udio, ima dosta mogucnosti ali nezelim spekulirat , koncesija ce bit ubrzo a kad bude potpisana koncesija to ce bit veliki signal za investitore, mada se iz top10 odavno pune dosta ima skrbnicki racuna sto je veoma zanimljivo malo sam pratijo pa ZABA se puni skoro svaki dan u zadnje vrjeme i hrv post banka kupuje

Članak iz današnjeg broja SD,

Naslov: Lukoil ne može na pomorsko dobro

"Operator! Give me the number for 911! " - Homer Simpson

da mi je znati šta je putin šapnuo mesiću,a tek gadafi?navodno da i neki šeik ovdje misli napraviti tzv terminal za ukapni plin,..uglavnom nešto se gadno šuška,a siguran sam da će se na ovom prostoru napraviti spektakularni zahvati koji su imaginarni za hrvatsku,kažem vam,sve je u rukama uprave,ali tko bude strpljiv sa lkpc,trljat će ruke,samo treba vremena,naši investitori su tromi,ali sve će sjesti na svoje,kad-tad..

New Report

Close