Kulinarski kutak

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Kulinarski kutak


Posejdon: ” Ma sve je to iz mora… Što ćeš ih čistiti? [tongue] ” obicno se ocist kost i onaj rog , ovisno o velicini . he , inace ih ja znam koristiti i za jesku na orade

Nadamo se da to nikson zna…pa će očistiti kad bude jeo…

[wink]

Upomoć bog mora mi se osvećiva jer mu jedem dječji vrtić


Upomoć bog mora mi se osvećiva jer mu jedem dječji vrtić

Pa nisi valjda i sipine kosti jeo…
[shocked]

Ne ipak nisam toliko……… premda sam ih znao jesti žive netom ulovljene, e to je doživljaj


Ne ipak nisam toliko……… premda sam ih znao jesti žive netom ulovljene, e to je doživljaj

Nemoj…još osjetim one puževe…
[shocked]

Ali su ti puži bili sirovi ,e to nije dobro
Sipice su ok sirove,ali moraju biti turbo male kod prve je neugoda,a kasnije ih gutaš kao čipi čips


Ali su ti puži bili sirovi ,e to nije dobro Sipice su ok sirove,ali moraju biti turbo male kod prve je neugoda,a kasnije ih gutaš kao čipi čips
Evo ti ga…prvo pita recept…a onda se ispostavi da su mu najbolje sirove i to zajedno sa kosti…bome si dobar…što piješ poslije toga…
[shocked]

To je bilo davno kad sam te jeo žive i toliko su male da sa njima nemaš šta učinit nego progutat
Ako se ribari gozbe sa sipicama zašto ne probati,dok su ove ipak malo veće

Da se malo maknemo sa sirove hrane, evo jedan dobar recept za one koji vole lignje…

Lignje punjene pršutom

Potrebni sastojci :

1,2 kg. liganja, 250 grama pršuta, 250 grama ovčjeg sira, 1 dcl. maslinovog ulja, 15 grama mrvica, 2 dcl. bijelog vina, list peršina, papar, sol.
Priprema :
Lignje očistiti, ostaviti samo tijelo . Sir izrezati na štapiće i oko svakog omotati pršut izrezan na tanke ploške. To uložiti u lignju i čačkalicom zatvoriti. Lignje naslagati u nauljenu tavu, posipati mrvicama, isjeckanim peršinom, posoliti, popapriti, doliti ulje, vino i peći na temperaturi od 220 C oko pola sata. Kao prilog poslužiti rižu, blitvu, krumpir ili slično.

mmm, ove lignje su hrana po mom ćefu, al ima i jedno jelo od dobre stare koke, mislim da se zove Pača (?): komadi koke kuhaju se u soljenoj vodi, izradi se umak; 2 žlice brašna i 3 jaja tiho kuhana s kiselim vrhnjem, češnjakom i juhom, da bude srednje gust. Umak na mesu se prošara poprženom crvenom paprikom

Baš lijepo!
Polako stvaramo pravu bazu odličnih recepata iz cijele lijepe naše.
Eh, tome se jako veselim.

Evo jedan recept koji je moja osobna umotvorina.
Nadam se da će vam se svidjeti ako ćete ga probati napraviti.
Nije komplicirano.

TORTELLINI U VRHNJU SA LUKOM I MRKVOM

SASTOJCI:
1 paket tortellina (mogu od sira ili mesa)
0,5 l slatkog vrhnja
maslinovo ulje
2 glavice luka (kapule)
2 mrkve
Vegeta

Posebno se skuhaju tortellini.
Na maslinovom ulju se, na laganoj vatri, poprži luk i naribana mrkva. U to se doda Vegeta i slatko vrhnje. U to se dodaju tortellini i sve skupa lagano promješa i pusti da se saft ugusti. (Ne prejako jer se dodatno stisne kada se ohladi)
Uz ovo, meni najbolje odgovora čaša rashlađenog bijelog vina, istarska Malvazija ili Chardonnay

Probajte pa mi javite kako vam se sviđa. [thumbsup]

La vita e bella!

Evo stigla i meni ribica…mali oslići,lignjice,škampići…

Ne moram vam pričati kako ću ovo čistiti barem pola sata…srećom ručak je skoro skuhan…poslije ću vam ispričati kako se čiste škampi….[proud]

cestitke na ovom forumu…samo naprijed[proud]

[color=blue][i]Sreća prati odvažne[i][/i][/i];

Marinada
Evo jedan moj omiljeni receptić,koji se u principu radi od plave ribe,inćuna,sardela,skuša…ali evo ja ponekad napravim i od malih oslića kao danas…
Za marinadu je bitno da se riba poprži ovaš,tako da dobije koricu i nikako ne previše jer će i onako još neko vrijeme dozrijevati u vrućoj marinadi…
Poprženu ribu složimo u porculansku zdjelu i prelijemo vrućom marinadom koju napravimo na slijedeći način…
Na maslinovom ulju lagano,ovaš postaklimo na rezance izrezan luk,(ovo je važno) dodamo kako tko voli sitno isjeckane krastavčiće,možemo i mrkvice na kolutiće,dodamo malo šećea,soli,zalijemo octom,pa potom vodom,dodamo još lovorov list i malo ružmarina,pustimo da prokuha i još vrućim zalijemo ribu…
Riba neka odstoji u marinadi barem preko noći…može stajati nekoliko dana u frižideru…servirati sa vrućom palentom ili krompirima….
[proud]

New Report

Close