Kulinarski kutak

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Kulinarski kutak

Misko, svaka cast!

Ti si pravi ljubitelj dobre klope. [thumbsup]

La vita e bella!

Hrana kao afrodizijak
Afrodizijaci su dobili ime po Afroditi

Od kada je svijeta i vijeka, čovjek je u potrazi za hranom i biljem koji potiču spolni nagon i želju. Afrodizijak može biti hrana, piće, miris, sintetska tvar ili naprava za koju se smatra da potiče seksualnu želju ili libido.
Afrodizijaci su dobili ime po Afroditi, grčkoj božici ljepote i tjelesne ljubavi. Prema legendi, ona je smatrala vrapce vrhunskom delikatesom i afrodizijakom, te su tako i Europljani, prema vjerovanju starih Grka, izrazito cijenili vrapce i konzumirali njihov mozak kao afrodizijak.
Nastavak…
http://www.gastro.hr/index.php/hr/nutricionizam/namirnice/hrana_kao_afrodizijak

[proud]


Da, to je za one koji vole konkretne stvari, a ne tamo neku Baracudu. [tongue]

Sunce ti tvoje! Zločestočo jedna! Gori si čak i od mene! [wink]
A kada se samo sjetim da sam trebala pste oblizivati na tom roštilju… Uh, fino izgleda!
Iduće ljeto. Opet će zalutati kakva tropska ribica na tvoj stolić.

Jet: Are You Gonna Be My Girl?

Ej Misko!
Pjesma o sarmi je … malo reći mrak. Pol ureda je krepalo od smija!

Jet: Are You Gonna Be My Girl?

kakve ribe vas spopale dajte janjetine , bifteka teletine i baracudu na naglo[tongue]

LEDO, mlinar, tisak , dalekovod

TATARSKI BIFTEK

SASTAV:
1 kg bifteka
1 žlica senfa
4 jaja
1 žlica crvene paprike
1 glavica sitno narezanog luka
1 feferon
1 češnjak
limunov sok,
masline
worcherster umak
kapare,
kečap
tabasco
žlica konjaka
krušne mrvice (za zgusnuti po potrebi)

tost
putar

Sve sastojke sitno narezati i dobro promiješati.
Kvaliteta cijelog ovog jela ovisi o mješanju.
Svi se sastojci moraju dobro međusobno upotpuniti.

Servirati uz vrući tost premazan putrom

Da ne bi mislili da ga već nisam napravio….[thumbsup]

La vita e bella!

Dakle danas bijah u Didovom snu na ručku pa probah i puževe i žabe…Puževi mi na žalost nisu bili dobri,ali zato žabe odlične…Puževi su bili žilavi sa glavom i rožićima…takve životinjice traže sofisticiraniju pripremu…pošto sam probala bolje…dođe mi da ih sama pripravim…[tongue]
Možda vam kasnije pošaljem i sličice..

Evo nas opet na puževima…..

vjerojatno ih nisu znali pripremiti ….)))-

Možda se nekom svidi ovo jednostavno jelo iz Poljske, zvano Bigoš: Svinjetina i slanina narezana na kockice čvrsto se ispeče sa sjeckanim lukom.Doda se crvena paprika, češnjovke na ploške, grubo narezano svježe zelje, lovor,češnjak, kim i konšerva.Tko voli može dodati i gljive.Sve se zalije bijelim vinom i zapeče u pećnici. Jede se sa kruhom.

Evo sličica žabica i puževa…


TATARSKI BIFTEK SASTAV: 1 kg bifteka 1 žlica senfa 4 jaja 1 žlica crvene paprike 1 glavica sitno narezanog luka 1 feferon 1 češnjak limunov sok, masline worcherster umak kapare, kečap tabasco žlica konjaka krušne mrvice (za zgusnuti po potrebi) tost putar Sve sastojke sitno narezati i dobro promiješati. Kvaliteta cijelog ovog jela ovisi o mješanju. Svi se sastojci moraju dobro međusobno upotpuniti. Servirati uz vrući tost premazan putrom Da ne bi mislili da ga već nisam napravio….[thumbsup]

dobro ovo izgleda, zenim prvu zenu koja mi napravi tat. biftek[wink][wink]

LEDO, mlinar, tisak , dalekovod

Crvi i mravi na jelovniku
Gosti koktel zabave u jednom klubu na Manhattanu mogu se
osladiti neobičnim sadržajem kanapea koji naoko sasvim normalno izgledaju.
Naime, neobičan jelovnik njujorškog kluba čine škorpioni, crvi i mravi. Tako je Ian Knauer, urednik
hrane čuvenog magazina Gourmet,
oduševljeno jeo ticala mrava, dok je njegov prijatelj u slast pojeo zrikavca.
Ekskluzivni njujorški Explorers Club oduvijek je bio poznat po egzotičnim kulinarskim avanturama.
Osnovan je još davne 1904. godine, broji 3.000 članova diljem svijeta,
uključujući Edmunda Hillaryja, prvog čovjeka koji je osvojio Mount Everest,
astronauta Johna Glenna i paleontologa Richarda Leakeyja.
Na jelovniku se između ostalog nalaze škorpioni,
crvi, mravi, zrikavci i pašteta od golubova. Gene Rurka,
ekspert za egzotičnu hranu ovog kluba, rekao je kako se nitko ne bi trebao čuditi ovakvom jelovniku,
jer bi mnogi u Africi voljeli na stolu vidjeti bilo kakvog insekta.
Rurka je poznat po tome što za godišnjicu Explorers Cluba u ožujku
sprema specijalitete kao što su tarantula, crvi, goveđe genitalije i očne jabučice.

New Report

Close