Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

75,50

Ma opet će bid odjednom samo nestati i iznad 60 neće ostati tek par naloga, tako to uvijek tu ide.

Sad ovi naslagani na bidu samo tjeraju nestrpljive da lupaju po asku.

Jer izlaganjem količina na bidu se ne kupuje, nego je to obično znak da se prodaje.

Dragi moj @BudFox3 svakome je zao tako i sad tebi sto nisi unutra,a imao si poprilicno vremena. Neodlucnost je tvoj problem. Nemoj sad plakati, jer ti jos nije kasno,vjeruj mi.

Zagrizli su veci.

12tis $ je ugovorena vozarina za novi brod.

I pregovori su isli daleko za drugi brod, ali ovaj put ce Japanci bit kreditori, jer su bolji uvjeti.

Ovo je za LNG? To mi se čini nekako malo, jesi siguran?

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

@BudFox3

Siguran. Ugovorili su trogodišnji najam uz mogucnost produljena na jos dvije godine,i uz mogucnost povecanja dnevnog najma zbog prilagodbe cijena na trzistu.

Marulic ce isplatiti sebe i jos ce se zaradit.

Dujam plovi po 34tis $.

Split plovi za 10mil$ godisnje za Pripuza.

A ostala 3broda plove po 16-19tis $.

I jos kad dođe jos jedan LPG slijedecu godinu.

I ti se cudis rastu cijene.

Cijena je trebala vec odavno biti cca 100kn,ali nase trziste je takvo.

BudFox3, 19.10.2022. u 15:16

Ovo je za LNG? To mi se čini nekako malo, jesi siguran?

Nije malo, to je najam za bareboat charter, to nije TC vozarina koju smo navikli pratiti na bulkerima. Ovo je cista lova za JDPL od koje placaju samo financiranje broda i ostatak im je dobit, nema operativnih i drugih troskova kao u TC najmu.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

To je odlicna vozarina, ja sam ocekivao da ce biti i manja.

mitkko, 19.10.2022. u 15:33

To je odlicna vozarina, ja sam ocekivao da ce biti i manja.

Trguje li se? Moze li update grafa, lako nam je za 100 to je do kraja godine, nego kada ce na 200 zna li se sto? 😉📈🚀

mitkko, 07.10.2022. u 20:10

JDPL je imao dobar tjedan. Cijena je od zadnjeg grafa još jednom odlučila testirati dno trokuta, nije pala ispod 55,00, i na kraju je prilično zeleno zatvorila ovaj tjedan. Cijena je napokon probila ovaj padajući trendlajn i zatvorila iznad prethodnog vrha. Sve ovo je dosta bullish. Sljedeći tjedan bih još volio vidjeti da i RSI i MACD daju weekly buy signal, što bi naznačilo da se cijena napokon pokrenula nakon ove duge konsolidacije.

@BabaLuji

JDPL fino napreduje, sve u skladu sa projekcijom iz zadnjeg grafa. Ovo je weekly graf pa ga ne volim objavljivati prije reda, tjedan još nije gotov, ali kad si već pitao…

.

Prije dva tjedna se cijena napokon pokrenula, probila je padajući trendlajn i zatvorila iznad prethodnog vrha, što je bio bullish znak, sve kako sam komentirao na zadnjem grafu. Danas vidimo i očekivane bullish signale na RSI, MACD i OBV – ovo su sve lagging indikatori, ali značajni indikatori koji potvrđuju da se trend okrenuo.

.

Dakle, prvih 25% rasta premaprojekciji smo upravo odradili, uvjerljivo smo probili prethodni vrh (napominjem još jednom da tjedan još nije gotov) i sada gledamo prema 88 kn kao sljedećem targetu.

.

Ja trenutno ne kupujem, kupio sam puno ranije koliko sam mislio kupiti, puno sam i pisao o tome, sada je valjda red da i ja malo uživam u plodovima svog rada 🙂

.

Zanimljivo je da mi je danas portfelj na vrhuncu u ovoj godini, +29%. Zadnjih mjeseci ništa ne trejdam, nema likvidnosti. Imao sam ove godine i par loših poteza gdje sam zbog te  nelikvidnosti u nekim dionicama zaglavio pa sam odustao od trejdanja. Vremena su turbulentna, i moj portfelj je jako volatilan, ali kako je vani ovo smatram odličnim rezultatom.

.

Sada kad sam ovo napisao očekujem već sutra bitan pad, tako je svaki put kada se nekome javno pohvalim kako mi eto baš dobro ide 🙂

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

@mitkko

Kako vidim po grafu slijedecih dana ide jos gore. 🙂

Jdpl je jako podcjenjena s obzirom na sve parametre ukljucujuci i ovaj rast. Odavno smo trebali biti negdje drugo, situacija se polako slaže. Uzrok je slaba volativnost, ali doci ce sve na svoje samo strpljivo. Hvala za projekcije u svakom slucaju. Svakim izvjescem smo za ljestvicu gore i kasica se puni.

Mitko nikad se nemoj hvaliti na forumu koliko si zaradio, to ti je kao kada pohvališ golmana kako dobro brani, pa već minutu kasnije primi gol hahahahaha 🙂

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

New Report

Close