Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ispadne da nam ovaj plinaš nosi 4,3 mln USD godišnje prihoda na spomenutim vozarinama od 12.000 usd.

S obzirom da je plaćen 25 mln usd i kad dodamo troškove održavanja, kamate na kredit i još neke fiksne troškove matične kompanije brod će se isplatiti za jedno 7-8 godina, ako dobro računam.

mitkko

vidim da intenzivno pratite bridare. ako slobodno pitam, kakva su vaša razmišljanja za ulpl? tema je tamo zamrla, a firma je gemišt bulkera i tankera, pa stoga i zahtjevnija za analizu. ja nisam taj.

Samo ne smije se zaboraviti da nije lako izaći iz nelikvidnih dionica.

Tako da brzo trenutna “zarada” ispari ako se pokuša prodati, već sa tisuću-dvije komada je na natrag na 60 kn. A kamoli tko ima više.

@forumas

Je, ali isto vrijedi i suprotno, tako već za tisuću-dvije komada i eto je na 100 kn 🙂

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

randopph, 19.10.2022. u 20:11

mitkko

vidim da intenzivno pratite bridare. ako slobodno pitam, kakva su vaša razmišljanja za ulpl? tema je tamo zamrla, a firma je gemišt bulkera i tankera, pa stoga i zahtjevnija za analizu. ja nisam taj.

Nije ona zahtjevna zbog mišunga brodova, već zbog zapetljane vlasničke strukture i predstečajne nagodbe. Također, ti neki brodove koje imaju u floti nisu 100% njihovi, već u suvlasništvu, itd.

.

Ne znam puno o toj firmi, ali već neko vrijeme imam u planu detaljnije ju proučiti. @jasko ti tu zna puno više. Zadnji put kada sam ju gledao je imala negativan NAV pa mi nije bila zanimljiva (znači da su dugovi bili veći od imovine). Danas su stvari vjerojatno drugačije, ali ne znam ništa detaljnje.

.

Javim ti kada dođem do nekih konkretnih zaključaka.

@forumas

To sto je nelikvidna zadnje vrijeme ne znaci da nece biti likvidna kao i proslih godina.

Ask šupalj sto se mozes i sam uvjerit, a razlog je sto ulagac vjeruju da moze jos poprilicno ici gore.

Ja veci promet na ovoj dionici ocekuje na 100-110kn.

Ima jos nesto sto sam doznao, ali i to cu reci na vrijeme, jedino ako me ne preduhitre sa objavom. 🙂

diokidina, 20.10.2022. u 11:25

@forumas

To sto je nelikvidna zadnje vrijeme ne znaci da nece biti likvidna kao i proslih godina.

Ask šupalj sto se mozes i sam uvjerit, a razlog je sto ulagac vjeruju da moze jos poprilicno ici gore.

Ja veci promet na ovoj dionici ocekuje na 100-110kn.

Ima jos nesto sto sam doznao, ali i to cu reci na vrijeme, jedino ako me ne preduhitre sa objavom. 🙂

Pravilo je da se prometi na dionici povecaju kada ona udje u fokus, a u fokus ulazi kada vec dozivi veliki rast. To je tako uvijek bilo i bit ce. Zato treba prepoznati potentnu dionicu i uci kada nije u fokusu. Kada cijena poraste i promet se poveca, eto ti i likvidnosti za izlaz.

mitkko

Prošle godine netko je naglo napustio dionicu oko ovoga mjeseca.

Ps

Stanje se u svjetu pogoršaje.

Hoće li opet biti priznanje od stručnjaka da prodao sam nakon hvalospjeva o dionici?

Lp

@eurekaeu

Je, napustio sam dionicu ne zato što je loša, već zato što je došla do mog targeta nakon čega sam očekivao korekciju. Opet sam na proljeće ušao u dionicu. Dionica je bila i ostala odlična, ustvari čak štoviše, od prošle godine do danas je dodatno strahovito napredovala. Za cijenu dionice od 70 kn danas dobijete 2,5 puta vrijedniju firmu u odnosu na 70 kn prošle jeseni.

.

Moje pisanje o ovoj dionici zlonamjerno nazivaš “hvalospjevima”. Ako pogledaš unazad, sve što sam ikada pisao o ovoj dionici se pokazalo točnim (što naravno ne mora značiti i da je ovo što danas pišem točno – do your own research).

.

Opet ću prodati kada cijena dođe do targeta, dakle na 106,50 kn, o tome sam jasno pisao na starom forumu.  Tebe na apsolutno ništa ne nagovaram.

mitkko

Nećeš me ni nagovoriti ali neću ni kupovati po tome targetu.

Lp

Ako budem kupovao  to će biti prije kraja recesije koja je najavljena (rat u Ukrajini i eskalaciju rata nije ni potrebno spominjati), a onda očekujem punoooo manju cifru.

Napiši ako prodaš po 30 do 40 čisto da znamo.

Lp

eurekaeu, 20.10.2022. u 14:29

mitkko

Nećeš me ni nagovoriti ali neću ni kupovati po tome targetu.

Lp

Ako budem kupovao  to će biti prije kraja recesije koja je najavljena (rat u Ukrajini i eskalaciju rata nije ni potrebno spominjati), a onda očekujem punoooo manju cifru.

Napiši ako prodaš po 30 do 40 čisto da znamo.

Lp

Dogovoreno, tebi prvom javim.

Zbunjen, lud, normalan

Bvps cca 140

Prodaja na 101

Recesija

Kupnja na 40 kn

I tata bi sine a kad bu to jer recesija/stagflacija još nije ni počela

Ugovori za željezo/plin odlični a bez željeza i plina se ne može.

Horoskop za prijevoz pojačan a novih brodova nema na prodaji

New Report

Close