Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovdje piše da se prodaje končar i kupuje kodt

Tam pak piše da se prodaje kodt da se kupi končar

Dajte se dogovorite mada jedno i drugo ima svoiih opravdanja

Končar trenutno nemre gore jer prvo moraju potplatiti nekog kupca ali je premala lova u igri. Hhaa.

Pusa velikoj ivani

Dobar dan, Ivanu čekam 5 dana na objavu, ovo više nema nikakvog smisla!

Je pa kaj ste Vi mislili da je to samo tak

Informanka, 4 – 8/8.

– u ovom tjednu manji pad od -0.6%.

– u ovoj godini se još “dobro držim” s +80.7%.

– ovaj tjedan sam kupila par KODT2 na popustu od 3.500e.

– trenutno su mi KODT i KODT2 točno 97.0% portfelja.

– hoće li to ići još niže nemam pojma.

– mislim da nema problema dok god ta firma (KODT) dobro posluje, širi proizvodnju i doslovno tiska eure.

– na burzi vidim više dobrih prilika ali nemam eura.

plavi01, 02.08.2025. u 14:23

Ovdje piše da se prodaje končar i kupuje kodt

Tam pak piše da se prodaje kodt da se kupi končar

Dajte se dogovorite mada jedno i drugo ima svoiih opravdanja.

KOEI ili KODT.

– obje te dionice su vam dobre.

– najbolje je da sami odredite u kojem omjeru.

– imam i ja obje (tri) u portfelju KODT 97%, KOEI 0.3% i KOTR2 0.1%.

– zbog poreza na kapitalnu dobit nije mi pametno kratiti KODT.

– a KODT sam odabrala zbog puno bolje div. od KOEI.

– e sada koja će više rasti ??? mišljenja su različita.

– imate drukera “Paricu” koji na forumu za drukanje i navlačenje navija za KOEI, samo dobro bi vam bilo znati da se je gospon Parica u zadnje dvije godine barem 5 puta zahebao kod prodaje KODT koji je rastao i rastao, gospon Parica je trejder, koliko je zaradio je njegova privatna stvar, moju zaradu možete pratiti svaki tjedan na ovoj temi.

tento, 05.08.2025. u 10:39

Dobar dan, Ivanu čekam 5 dana na objavu, ovo više nema nikakvog smisla!

– moje pisanje je totalno nebitno, nevažno za trejdere.

– ja pišem o dugoročnim investicijama.

– sasvim je nebitno hoćete li ovo što pišem pročitati sada momentalno ili za pet dana.

– slažem se s vam puno bolje bi bilo kad bi se odmah moglo pročitati.

– ali morate znati da smo mi gosti na ovom forumu i moram se pohvaliti da me se na ovom forumu ne cenzurira.

– slabo se piše pa nema ni drukanja a ni trejdera.

ivana7, 25.07.2025. u 23:52

– MDKA je dobra firma, kad je cijena KODT naglo odletjela gore mislila sam se kupiti KOEI ili MDKA i odlučila sam se za KOEI (iako će on zbog fondova slabije rasti).

MDKA.

– dobro sam mislila.

– MDKA, cijena dobro porasla a KOEI je u blagom padu.

– ali tu je velika razlika, MDKA dosta nelikvidna dionica a KOEI je najlikvidnija dionica na ZSE.

– i MDKA i KOEI su dobre firme, dosta sigurne investicije.

– ove godine se nadam puno boljoj div. na MDKA nego na KOEI.

– a koja će potegnuti s većim porastom cijene nemam pojma pa sam 97% portfelja stavila u KODT.

Kredit.

– ovo je stvarno nezgodno savjetovati.

– ako vam se posreći zaraditi nećete me se ni sjetiti.

– ako izgubite novce pamtiti će te me cijeli život i slati na neka mjesta.

– najčešće u ovo doba godine su najmanji prometi, cijene dionica padaju i stvarno je šteta ne uzeti kredit i krenuti u kupnju.

– ja vidim više dionica koje bi mogle za 1-2g. cjenovno porasti za 100% (100% je malo pretjerano ali 50% sasvim realno).

– da ne bi bilo drukanje neću napisati koje bi to dionice mogle biti.

– moj savjet vam je da se ipak prije tog kredita posavjetujete s nekima koji su pametniji i stručniji od mene.

– kod investiranja ja radim najrizičnije što mogu raditi, svjesna sam mogućih gubitaka, radim i sa kreditima, te vam ne bih preporučila moj način investiranja.

– ali već godinama imam fenomenalne prinose, a portfelj raste li ga raste.

Kodt lapapa a končar raketa. Trenutno tobogan a spust dugotrajan. Ivana7 je vjerojatno prodavala na 4 hiljadarke a vele da bu končar do 1000 eura

Molim gđu Ivanu7 za mišljenje vezano za dionicu CROS i CROS2

Informanka, 11 – 14/8.

– tjedan je počeo i više nego loše, da bi se do danas vrijednost portfelj povratila na cijene od prošlog petka odnosno neznatni tjedni minus od -0,1%.

– u ovoj godini je prinos i dalje više nego o.k. s +80.6%.

– sasvim realno očekujem da će mi prinos u ovoj godini biti preko 100%, (tradicija se ponavlja).

– na kraju ovog tjedna KODT i KODT2 mi čine točno 97.0% portfelja.

– ovaj tjedan nisam kupovala KODT, stvarno mi bilo žao gledati ga na onim niskim cijenama a ja nemam love ni za kupnju jedne jedine dionice, ali sam imala neku siću pa sam kupila par dionica KOEI.

KODT, predviđanja.

– nezgodno je predviđati bilo koju cijenu jer se tržišta ponekad zbog raznoraznih događaja znaju čudno ponašati.

– ali kod KODT dosta toga mogu predvidjeti, “osim cijene”.

– sada smo vidjeli kako maleni mogu zatući cijenu dolje.

– ili kako veliki mjesecima drže cijenu na istom nivou.

– ali mi je poslovanje KODT predvidljivo.

– 3Q25. bi mogao biti nešto lošiji, to je naglasila i uprava na skupštini zbog uvođenja u proizvodnju novih pogona i preseljenja strojeva…

– uzročno, posljedično to bi moglo dovesti do pada cijene dionice.

– 4Q25. i 1Q26., to bi moglo biti bombastično dobro, povećanje proizvodnje, marže vidjeti ćemo kolike će biti i koliko su ugovorili novih poslova.

– a to bi moglo izazvati i veliki porast cijene dionice.

– onako usput tu očekujem i dividendu barem 100e.

– pa godišnja skupština i nadam se odgovorima kolika će biti ta nova tvornica.

– a tu će vam i doći polaganje kamena temeljca, pa dolazi neki oec….

– puno lijepih vijesti dolazi, a te vijesti bi mogle i pogurati cijenu dionice dosta gore.

– tu je veliki problem što je cijena dionice cjenovno dosta velika a kad ju gledamo po fundamentalnoj analizi ispada dosta jeftino.

– ne nagovaram vas na kupnju (ne drukam), pišem objektivno ono što znam, tako i u ovom postu ako ga budete pročitali tri puta će te kužiti da sam navela da će do iduće skupštine tu cijena padati ali i rasti.

– dobro bi vam bilo propade cijene dionice koristiti za kupnju.

– trejderi će znati i bez mene prodati na cjenovnim vrhovima.

– ovaj put nas je od većeg propada cijene dionice doslovno spasio porez na kapitalnu dobit jer je u kratkom periodu dionica puno narasla i zbog plaćanja velikog poreza mnogima nije bila prikladna za prodaju.

New Report

Close