EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pridružujem se čestitkama kolegici. Također, da se i sam pohvalim, s današnjim danom sam i ja prebacio 50 posto u ovoj godini ako računamo dividende i lovu od spnv koja još nije sjela. Da je bilo više hrabrosti moglo je i bolje.

Prijelomna vijest.

– najprije se zahvaljujem na čestitkama.

– i danas (zericu, pinkicu, mrvicu) više nego jučer (rekordan dan po prinosu), što se ovo događa na burzi ???

– danas je bila velika bitka čije će dionice više rasti moje ili dionice onoga gospona u “Varteksovu” odijelu.

– zašto nije dobro kupovati PODR ???

– zašto je danas zločesta gospođa tukla glavom o zid ???

-koliko novaca je izgubio naš poznati fond menager preranom prodajom KODT ???

– jesu li MDKA i KODT skupi ???

– sve to i više od toga će te moći pročitati u redovnoj tjednoj “Informanci” ovoga vikenda.

ivana7, 19.06.2023. u 22:38

Informanka (izvanredna).

– danas totalna ludnica na burzi.

– kako sam okrenula veliki minus u veliki plus ???

– prošli tjedan sam imala rekordno veliku zaradu, a današnji plus je bio veći od cijelog prošlog tjedna.

– ovogodišnji plus mi je prešao preko 50%.

– danas cijeli svijet u minusima osim Crobexa i rusa.

– čak smo i slovenski 7slo doveli u plus +0.92% dok je slo. index SBITOP u minusu -2.28%.

– čudnog li dana i mojega plusa od kojega boli glava.

– što su danas prodavali i kupovali fond menageri, kako je ona zločesta gospođa zatukla jednu dionicu.

– sve to, i više od toga će te moći pročitati u redovnoj “Informanci” ovoga vikenda.

Kolegice, pridruzujem se cestitkama, stbarno odlican prinos. Ja ove godine nisam ni blizu.

.

Ukazao bih samo na jedno nepisano pravilo – kada osjetis potrebu da se pohvalis sa prinosom tada je obicno vrijeme za prodaju. 🤷‍♂️

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Vidim da nedostajem.

Moglo mi se reći i na – private

Javila bih se 🙂

Zločesta gospođa nije otpustila niti jednu dionicu Medike. Nekome je drugome za kruh trebalo, pa mogu samo žaliti što sam propustila biti na bidu, na 4700.

Al’ nisam vjerovala  da će takvo što ikome pasti na pamet.

Einstein. On je govorio nešto o kretanju nebeskih tijela i ljudskoj naravi

Fundamentalno, Medika je još uvijek dobra kupnja na ovoj razini cijene

Dobit po dionici TTM 531 euro

Taman hoću podebljati rivp i rikne investor.

@lojtra

jesi probao preko mPBZ?

Nisam čuo da ikome na mobitelu šteka. Na kompu je meni najstabilnija aplikacija ZB Trader, iako ograničenih opcija. Hrpu opcija i svega daje Erste broker, koliko sam vidio, čuo, itd. PBZ Investor je prastara aplikacija…

Proradilo u pola pet. Ja sam isto prestar 🙄

Podbacile neke od popularnih destinacija u Dalmaciji, bolje lipanjske rezultate od lanjskih imaju tek tri priobalne županije

Hmmm… Koliko je stvarnoga rasta u našemu turizmu?

Informanka.

– u ovom tjednu +22.0%.

– u ovoj godini +64.7%.

– ludi rast je bio u ponedjeljak i utorak.

– i srijeda je bila dobra cca. 50% od ponedjeljka.

– pa praznik, a i danas neki plus i u konačnici nezamislivo velik tjedni plus.

– to je tako kad mi trenutno portfelj čine dvije dionice 83.8%, a obje su rasle cca 20%, a lijepi rast je ostvario i ostatak portfelja.

– i na kraju tjedna za ne povjerovati, nisam ni ja bila sigurna pa sam više puta računala ali uvijek dođem na isto tjedni plus +22.0% i u ovoj godini +64.7%.

Ponedjeljak, 19/6 .

– početak tjedna, upalim komp, ništa nije naslućivalo na neki veći minus.

– kad ono zatukli MDKA do dna, tu je jedino dobro što mi se realizirala jedna jeftina kupnja (jedna  dionica).

– i razmišljam kako doći u plus, imam nešto novaca.

– tokom vikenda je na onom drugom forumu uslijedio veliki druk na KODT, Mr. “Cent” je KODT reklamirao s masu uzlaznih grafova dok je Mr. “Lynkon” sve to začinio s lijepim povijesnim pričicama.

– cijenu KODT su već malo podigli.

– računam ja druk je bio odličan, prisjetim se nekih lijepih davnih dana kada je sindikat dizao cijenu dionice.

– sada mi sindikat ne treba, imam znanja, keša, nekih dionica za prodaju i krenem ja u akciju.

– skidam dionice s prodaje (KODT i KODT2).

– ja sam bila taj prvi kotačić, poslije je krenula nezaustavljiva lavina.

– prvi mi je prodao svoje dionice naš fond menager gospon Bud, mislila sam da ima i više dionica KODT ali već do 550 gospon Bud je ostao bez dionica, a ja sam kupila barem 1/4 njegovih dionica, radi se o stvarno malom broju dionica, mislila sam da je naš fond menager gospon Bud veći igrač ali nije.

– i sad da ne idem u detalje na kraju dana plus od kojega boli glava, a kako je dalje išlo opisala sam vam u “Informanci”.

MDKA.

– cijena 6.000 eura.

– p/e 11.69

– div. 3.58%

– eps 513.17

– zarada odnosno rast:

– 6mj. s div. 55.37%

– 1g. s div. 62.59%

– 5g. s div. 224.82%

– 10g. s div. 792.26%

– zanimljivo je i to da je MDKA u zadnjih 8g. isplatila 1.345,80 eura dividende.

– sama dividenda je isplatila kupovnu cijenu dionice.

KODT.

– cijena 620 eura (na burzi ju možete kupiti i za jeftinije od toga).

– p/e 13.69

– div. 2.22%

– eps 45.28

– zarada odnosno rast:

– 6mj. s div. 95.69%

– 1g. s div. 107.60%

– 5g. s div. 309.30%

– 10g. s div. 727.84%

– i tu imamo redovnu dividendu koja je svake godine veća od prethodne, koliko su isplatili trebalo bi izračunati.

New Report

Close