ovo su moji favoriti HPB pogledati financijske pokazatelje
Ckml cijene energenata padaju,mogucnost jeftinog uvoza kvalitetne psenice iz Ukrajne a cijena kruha raste uz dobru turisticku sezonu ocekujem dobit od preko 80 mil kuna za ovu godinu plus moguce preuzimanje
Adpl nakon susnih godina u Auto industriji ocukejum znatan oporavak
Arnt,Rivp uz dobru turisticku sezonu ocekujem znatno bolje financijske pokazatelje
Nadajmo se samo da neće biti radioaktivnih čestica u toj pšenici..od onog britanskog protutenkovskog streljiva od osiromašenog urana. Rusija je pred para dana raznijela cijelo skladište tog i drugog streljiva i čestice su se raspršile posvuda. To tlo će u krugu najmanje 50 kilometara biti zatrovano jedno dobrih petnaestak godina. Rusija pretjeruje kad priča o “oblaku kojiide prema Poljskoj”, ali nije ni bezazleno. Nije Amerika davno izbacila osiromašeni uran.. a Rusija ga nije nikad ni koristila, nego obje koriste (mislim) volfram, koji je dosta skuplji.. Najgore je to što ni ne znamo kaj jedemo. Međutim vijest da je pšenica iz Ukrajine ozračena ne bi dobro došla za CKML.
Kriptovalute.
– Rijeka.
– firma BitLucky.
– špekulira se o šteti 70.000.000 eura.
– bijeg vlasnika i suvlasnika firme.
– ništa nije potvrđeno.
– “poštovani klijenti, nizom loših trejdova i odluka nažalost doveo sam stanje firme u kriznu situaciju…”
– dvije riječi koje nikad ne bih povezala zajedno… kripto i prevara…
– tko izgubi dobitak, dobije gubitak.
– na tržištu kapitala ako kanite pobijediti ne smijete izgubiti.
– budite informirani, čitajte “Informanku”.
Informanka.
– jako loš tjedan, odnosno ovaj petak, sve u minusu, a u svijetu, sve u lijepom plusu, koji je razlog nemam pojma.
– ovaj tjedan -1.7%, u ovoj godini +34.7%.
– rušili su KODT prije ex.div, tu sam bila na kupnji ali očito previše nisko.
– najviše mi je pala IKBA, tu sam uspjela jeftino dokupiti par komada.
– cijeli tjedan prva sam na kupnji MDKA, na kupnji stojim malo niže ali to vam je stvarno prilika da malo jače srušite tu MDKA.
– nešto sam i prodavala, ali o tome nije popularno pisati, nemam keša, da bi mogla kupovati moram nešto i prodati, a te dionice koje prodam stvarno nisu loša kupnja.
– ljeto se bliži, rastu temperature a s rastom temperature naše tržište će biti sve nelikvidnije.
– pokušajte pronaći koju jeftinu priliku jer na jesen s padom temperature nadam se da će ponovno rasti cijene dionica.
Dobre stvari se isplati pričekati, pa tako i našu Ivanu7. Ona je hrvatska Angelina Jolie nenadmašne ljepote sa instinktom za ulaganje od Charlie Mungera 👍
Što je to toliko vidljivo kod ckml i ernt?kupci za ckml? multiple ET ddo kraja godine kaj vele?
HPB-R-A ok multiple podcijenjeno a ako je prvo polugodište bi trebalo otkriti sve karte.
Ernt-napravili u prvom kvartalu skoro isti rezultat kao lani a bez Bjelorusije.Gotovine koliko oćeš. 3g,4g,5g…nastaviti niz.Uzeti bilo koji blue chip i pogledati graf posljednjih 6 mjeseci a nakon toga pogledati Ernt.
Ckml-možete li zamisliti život bez kruha? Preuzimanje+dividenda.
Hpb-b/v u odnosu na tržišnu vrijednost. Uzeti bilo koju banku i njen p/e i usporediti sa hpb.Dvo umim se samo dali je to tužno ili smiješno.
Ernt-napravili u prvom kvartalu skoro isti rezultat kao lani a bez Bjelorusije.Gotovine koliko oćeš. 3g,4g,5g…nastaviti niz.Uzeti bilo koji blue chip i pogledati graf posljednjih 6 mjeseci a nakon toga pogledati Ernt.
Ckml-možete li zamisliti život bez kruha? Preuzimanje+dividenda.
Hpb-b/v u odnosu na tržišnu vrijednost. Uzeti bilo koju banku i njen p/e i usporediti sa hpb.Dvo umim se samo dali je to tužno ili smiješno.
kolega
da li ste pročitali nekoliko posljednjih fi od ckml? da jeste onda ne bi tako pisali. jer im baš proizvodnja brašna i mlinarsko pekarskih proizvoda iz godine u godinu ozbiljno pada. i ako se ne varam ovako napamet kapaciteti su im iskorišteni samo nekih 65%