KODT, poslovanje.
– da se malo prisjetimo poslovanja 2Q22 i usporedimo ga s 2Q21.
– poslovni prihod +21.7%, većina toga za izvoz.
– neto dobit +45.1%, to bi bilo zarada po dionici za 6mj. 108.76 kn, prošle godine je to bilo 74.93 kn po dionici.
– ugovoreni poslovi +38.4%,
– na dan 30/6/22 stanje ugovorenih poslova je 1.835M što je rast od 62% u odnosu na isti dan prethodne godine.
– u isto vrijeme su podigli zaposlenost s 666 na 728.
– u ovoj godini su kupili halu i izgradili za sebe elektranu.
– moram se ograditi jer pratim ovu dionicu godinama da postoji velika razlika u prihodima od kvartala do kvartala što uvjetuju isporuke transformatora, najbolje ju je uspoređivati godina za godinu.
– ima toga još, ali i po ovim osnovnim činjenicama možete zaključiti da je to stvarno jedno najbolje preduzeće u RH.
– neki će reći da je najbolji Rimac, ali sjetite se kako me je pokrao na onim biciklima.
– KODT, od kad je na burzi doslovno svaku godinu isplaćuje dividendu koja je svake godine nešto veća od prethodne, dividenda nije nešto velika jer 60% dobiti investiraju u razvoj, ali to kompenziraju s povećanjem poslovanja, dobiti, dividendom te imamo stalan porast cijene dionice.
– biti će zanimljivo vidjeti izvješće za 3Q, jer ni ja ne mogu pretpostaviti kako će porast energenata utjecati na poslovanje KODT.
Na weekly grafu možemo vidjeti veliki potencijalni H&S. Kažem potencijalni jer da bi bio validan cijena mora propasti ispod neckline-a (recimo ispod 2.000), ali već i to je dovoljno da se ne zalijećem sa kupnjom. Oportunije je u ovom slučaju ipak malo pričekati.
.
Target ovog patterna bi u tom slučaju bio oko 1400 kn.
– ne vjerujem da cijena može pasti ispod 2.000 kn.
– na toj cijeni bi sigurno investirala velike novce u KODT.
– a na taj vaš target od 1.400 kn, sigurno bi se riješila turističkog biznisa i živjela od rastućih dividendi na KODT.
– na kraju se moram ograditi kako je stvarno sve moguće, dionice su rizična investicija.
– što ću i kako ću dalje raditi sve ovisi o ovome izvješću za 3Q.
Možda bude po Vašem grafu i željama ali moj target za ovu godinu je ipak 2500 a za slijedeću 2800.
KODT.
– ne vjerujem da će ove godine doći do euforije i rasta dionice KODT ma kako dobro oni poslovali.
– možda i dođe do toga vašeg targeta 2.500 kn ako je koji fond podigne na tu cijenu, ali vam onda neće biti prometa.
– moja su predviđanja mali promet i hvatanje dionice na nekim nižim cijenama dok ne vidimo kako su poslovali na godišnjem izvješću, kolika je dividenda, kako utječu cijene sirovina i energenti na poslovanje, koliko su ugovorili novih poslova….
– ako sve ovo prethodno bude o.k. cijena dionice može ići i preko 3.000 kn.
– ovo su neka moja predviđanja koja ne moraju biti točna, ali prema mojem vjerovanju i iskustvu smatram da će cijena ove dionice KODT prije ići ka mom targetu od 3.000 kn nego targetu gospona Mitkka od 1.400 kn.
– zašto tako mislim sam detaljno objasnila u prethodnim postovima.
– a od mene ste ovaj vikend dobili stvarno detaljnu fundamentalnu analizu za KODT, za tehničku analizu i target od 1.400 kn tu vam je gospon Mitkko.
– e sada tko je od nas dvoje u pravu vrijeme će pokazati.
Ivana se jučer i danas raspisala, a ne prihvaća prijateljstvo, pa ne mogu vidjeti što piše 🙂 .
Ovo u Rusiji se pretvorio u rat do iscrpljivanja protivnika.
Znakovito je da je spot cijena plina pala na 74 Eura/MWh. Pada potražnja jer su spremišta puna ili se nazire neko primirje pred zimu?
Vidim srebro je palo, kao i dionice vani i luda su vremena, pa treba imati ke$ha sa strane, jer prilika će biti u izobilju, ali mislim da još nismo blizu dna, možda kada S&P padne još 20-tak posto, vidjet ćemo.
TSLA je na 205$, pa sada da li je to prilika vidjet ćemo, a Elon prodaje parfem spaljena kosa 🙂
Pozdrav Ivani 🙂
Ne zna ona gdje treba kliknuti da prihvati prijateljstvo. To su inače posebne vještine nevezane za vještine trgovanja dionicama.
I ja sam je molio za prijateljstvo, upravo iz razloga da mogu čitati njene komentare, zanimljiva je. Ivana please, klikni i pokaži trialu da je u krivu.😀
Ja sam se čak zakleo da nisam Brad Pitt al ništa …
Ja sam se davno pomirio da sa ženama treba strpljivo.
Uvijek s radošću dočekam nedjelju da pročitam Ivanine analize.
Moj zahtjev je davno odbijen. Nekoliko godina. Onda sam zaključio da ivana nije izvana za koju se predstavlja i da nije druželjubiva. Pusa svima osim ivani jer žene nemaju tako tvrdo srce.
Definitivno best buy po mom skromnom mišljenju je KODT
Slažem se. Nadodao bi, špekulativno i fundamentalno šta je uvijek dobra kombinacija. .Očekuje se odlično izvješće za 3/4 . 27.10. je brzo a nije daleko ni godišnji fi s vjerovatno najboljim rezultatima dosad.Divka kao i uvijek..
Trenutni bb kodt-r-a i kodt-p-a pa živi bili pa vidjeli.
Ja obje vidim visoko.
Po mojoj definiciji best buy je nešto što je fundamentalno zdravo i perspektivno, ali uz istovremeno obavezno dobru tehničku sliku. Dobro je imati i horoskop na svojoj strani. FA mi kaže što kupiti, a TA kada to kupiti.
KODT zadovoljava ovaj prvi uvjet, ali trenutno tehnički ne izgleda dobro.
.
Na weekly grafu možemo vidjeti veliki potencijalni H&S. Kažem potencijalni jer da bi bio validan cijena mora propasti ispod neckline-a (recimo ispod 2.000), ali već i to je dovoljno da se ne zalijećem sa kupnjom. Oportunije je u ovom slučaju ipak malo pričekati.
.
Target ovog patterna bi u tom slučaju bio oko 1400 kn.
Možda bude po Vašem grafu i željama ali moj target za ovu godinu je ipak 2500 a za slijedeću 2800.
To je u redu, ne mozemo svi jednako razmisljati, bez toga trziste ne bi postojalo.