Tehnički na 105 cca 2% od dna. Od vrha 2015 cca 70% dolje. Koliki je mogući downsize još? Na daily /weekly /monthly grafu cijena na dnu kanala? Cijena na razinama 2000/2004?
svi brodari posebno dry sektor
Uh kolega, gdje ste njih našli, to je so last year story..
Sada je kontrakcija tržišta, a ne ekspanzija, a cikličke
dionice tu najviše stradaju…
Nista se ti nebrini za ciklicnost do kraja godine BDI je na 3000 bodova
Budemo vidjeli, mislim da je trenutno teško bilo što točno predvidjeti
Tehnički na 105 cca 2% od dna. Od vrha 2015 cca 70% dolje. Koliki je mogući downsize još? Na daily /weekly /monthly grafu cijena na dnu kanala? Cijena na razinama 2000/2004?
Šta više gledam čini mi se risk/reward vrlo povoljan i kratkoročno i dugorocno. U slučaju negativnog izvješća i prijema od publike i analiticara desetak posto minusa je moguće i u jednom danu to jest cca 95 kruna dok u slučaju pozitivnog izvješća i pozitivnog prijema pa najbolje pogledati targete analitičara (vrlo šaroliki)
Dno možda u crnom scenariju na 80 kruna?Do najboljeg kvartala to jest do nove godine možda 150-160 kruna u najboljem scenariju?Ovo je dividendna dionica I mislim da ako se treba u ovakvom marketu u nekoj zaglaviti dionici sa minusom onda je možda dobar kandidat?Ima li tko kakvu drugu ideju?
Je li tko prati vartu?
Od 80 na 29 u nepuna 2 mjeseca? Je li ovo malo previše? Vrh bio 2021 na cca 180? Dividenda ako ostane 2,48 iznosi 8,5%? P/e 14, 1,3 market cap?
Inače zanimljiva dionica za ultra long sa obzirom u kojem je sektoru? Samo je bila skupa sve donedavno I bilo mi je nejasno kako se mogla trziti na onim starim valuacijama kad je sve ostalo rokalo u dojčlandu?(jedna od više ideja šta mi je bila pala napamet za short od prošle godine 11 mjeseca do danas ali osobno ne shortam nista) Pogledati rast prihoda, dobiti, ebitda. Pratim je već neko vrijeme pala jer management povlači već dane smjernice za ovu godinu ali zar će tako loše biti nove smjernice? Gdje je dno?
Informanka.
– pomalo ali sigurno gubim ovogodišnju dobit.
– ovaj tjedan sam ostvarila lijepi minus od -1.3%, a na godišnjem nivou mršavih +2.4%.
– ovaj tjedan mi je pad na KODT, tokom tjedna i znatno viši, ATPL mi od prošlog petka padne za skoro 3 (tri) dividende, tako je to kad idete na dividendu a i na JDOS lijepi minus samo nemam toga puno.
– i tako moram biti i zadovoljna s minusom od -1.3% jer je mogao biti i znatno viši.
– ovaj tjedan nisam ništa trgovala.
Tui promjena direktora od idućeg miseca skroz sam zaboravio na to? Ali nisu shorteri zaboravili? Danas minus 10 posto. Ima još cca 2 tjedna do izvješća, pitanje je dokle će je spustiti do tad? Da li će ronit sve do izvješća ili će ususret dobrom izvješću počet prije rally? Na monthly grafu donji kanal je na cca 1.12€
Neću pisat o svojim izlascima /ulascima nema smisla nek sam svatko prosudi za sebe.