Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Financijska izvješća 3Q21.

– ZABA, dobro izvješće, tu na ovim sadašnjim cijenama, cijena dionice će se stabilizirati, ima novaca, biti će dividendi, a to je ono što od ove dionice i očekujemo.

– HT, a nije nešto, kvare ga s amortizacijom,  mogu reći za HT klasično dobro izvješće. dobro je što će s dokupom održavati cijenu dionice, tu može slobodno cijena dionice ići malo gore, e sada preko 200kn teško, a bilo bi mi drago da ide.

– ERNT, dobro, ali bi mogli i bolje, cijena bi se trebala stabilizirati na sadašnjim cijenama, sadašnja cijena je o.k. nije mala.

– ADPL, loše, kriza sektora, ali će biti bolje barem se ja tome nadam, danas je zbog toga lošeg poslovanja pala i cijena dionice, hoće li još dolje – nemam pojma, ali bi ju rado dokupljivala i po nižim cijenama, tu slijedi još jedan loš kvartal, dogodine ne vjerujem da će biti dividende, ali za moj ukus ovo je i dalje dobra dionica s trenutnim problemima u poslovanju, a sve vam kaže burzovna cijena dionice.

– s zanimanjem očekujem i ostala izvješća za 3Q21.

– i nadam se, da će barem netko od vas koji pratite ovu temu, tu na temi komentirati koje izvješće jer zajedno smo pametniji !!!

@ivana7

Načelno se slažem, pogotovo u vezi ADPLa, iako bi tu za trejdere moglo biti prilike. Nije nemoguće da cijena bude ubuduće zabetonirana i komotno ispod 150kn. Bit će to gore prije nego postane bolje.

ZABA mi je nejasna što točno smjeraju, a nije mi puno ni bitno jer je meni to dugoročna igra. Neka se gomila ta dobit. Osjeti se to na cijeni dionice i osjetit će se još. Ta dionica je i u svojoj daljoj prošlosti imala duže periode neisplaćenih dividendi što je itekako utjecalo na rast. Uvijek se može po profit taking…

HT samo treba nastaviti to što radi i ja zadovoljan. Nit kupujem nit prodajem. Držim..

ERNT sam napisao na nj temi što mislim, a smatram da ste u pravu da bi moglo bolje i da cijena neko vrijeme neće nikud radikalno.

Informanka.

– ovaj tjedan turbulentno, ali je na kraju dobro za mene završilo.

– stanje portfelja u ovome tjednu +0.4%, u ovoj godini +34.4%.

– na ADPL sam napravila dobru stvar, te umjesto velikog minusa imam plus na toj dionici.

– pokazalo se dobra i kupnja HT-a, sada vidim da je to bilo dno.

– na ZABI sam puno izgubila ali me spasila KODT,a imam puno toga.

– i tako, dobitak na KODT je bio veći od gubitka na ZABI i tjedan završim u plusu.

ATPL.

– nemam puno toga, izgleda sam glavninu prodala kad je trebalo.

– ali me muči što sada s ostatkom, prodati ???

– a možda kupiti ???, cijena je dosta pala.

ZABA.

– e tu nisam pametna, što činiti, a imam puno te ZABE.

– uvijek zbog disperzije u portfelju imam i tih bankarskih dionica.

– nekada je osnova bila ZABA i PBZ, pa PBZ delistiraju, a mene ne zanimaju delistirana izdanja.

– tu ZABU, veće količine, do sada sam dva puta rasprodavala, prvi put zbog kredita u švicarcima, drugi put korona i zabrana isplate dividende.

– i što sada, zar opet moram ići u rasprodaju??? krediti u eurima su izgleda problem???

– mislim da je najveći problem u glavama onih koji dižu te kredite, ali neću o tome…

– razmišljam o prodaji, barem 1/2 ili 1/3, stvarno nemam pojma, a izišlo im dobro izvješće.

– a radovala sam se toj ZABI i dividendi koja će mi doći u obliku velike Božićnice.

– zašto mi u ovoj zemlji hoće ukrasti Božić i Božićnicu ???

IKBA.

– za vas koji slabije pratite burzu i IKBA vam je banka.

– imam dosta te IKBA, tu mi je stvarno veliki kapitalni prinos, još malo i tu će mi biti 100% dobiti.

– na ovoj cijeni div. i nije tako velika iliti atraktivna.

– izvješće za 3Q21. sasvim o.k.

– i onda u petak dođe netko s prodajnim nalogom 0.5M, na ovoj slabo likvidnoj dionici.

– dobro je što ga je neki fond skinuo s jednim klikom.

– ali me brine ta prodaja, je li to na istom tragu kao i ZABA???

– za sada ovu dionicu ne mislim prodavati, a možda ju i prodam ako se predomislim.

ADPL.

– cijena dosta vrluda gore dolje.

– što bi bilo pametno tu raditi ???

– kupiti ili prodati dok se cijena ne stabilizira ???

TPNG.

– toga sam nadokupila, ali mogla sam i za 1-2kn jeftinije.

– čini mi se da je ovo neko dno, a možda i nije.

– ne vjerujem da će tu cijena ići ispod 30kn.

– pratite i jeftino kupite ako se pruži prilika.

SPAN.

– sada kada sam puno toga rasprodala cijena počela rasti.

– ma nema veze, znam da ove koje imam su mi došle potpuno besplatno iliti gratis.

– dobro posluju, kad budem znala koja im je dividendna politika možda zbog disperzije rizika još kupim tog SPAN-a.

CKML.

– tu su splitali dionicu, mislili su kada bude mala cijena da će dionica rasti.

– ali ćorak, nisu pogodili u svom naumu.

– a firma je stvarno dobra.

– ja sam prodala pola svojih dionica, ne da mi se čekati, a dividenda i nije nešto.

HT.

– pomalo tu dižu cijenu.

– HT će svojim otkupom pripomoći dizanju te cijene.

– ja ih čekam na cca 191, ne da je to loša dionica već što ja imam puno tih HT papirića.

– a izvješće 3Q21. za HT je uobičajeno dobro, još kad bi im amortizacija i investiranje bili manji…

MDKA.

– stvarno dobro izvješće za 3Q21.

– zbog tih dobrih izvješća i još boljih dividendi cijena dionice stalno iliti konstantno raste.

– rastu cijene dionice su dobro pridonijeli ova korona i bolesno stanje nacije.

– ali ne očekujem probijanje cijene od 30.000,oo kn do objave dividende.

New Report

Close